Доступність посилання

ТОП новини

Росія: суд виправдав звинуваченого в справі Магнітського


Дмитро Кратов
Дмитро Кратов
Московський суд виправдав колишнього заступника керівника СІЗО, якого судили в справі юриста Сергія Магнітського.

Дмитро Кратов був єдиним підсудним у справі, якого судили за смерть Магнітського в СІЗО. Його звинувачували у недбалості в забезпеченні медичної допомоги в слідчому ізоляторі.

У сьогоднішньому вироку суду цитувалася заява прокурора про те, що доказів провини Кратова немає.

Колишній заступник керівника СІЗО подякував за виправдальний вирок. «Дякую суду за справедливе рішення. Дякую всім людям, які підтримували мене, вірили в мою чесність, які молилися за мене», – сказав Кратов.

Сергій Магнітський, російський юрист, який працював для західного інвестиційного фонду Hermitage Capital, помер у 2009 році у слідчому ізоляторі в Москві у віці 37 років від серцевих проблем. Російські правозахисники стверджують, що представники влади свідомо ігнорували поганий стан його здоров’я, щоб змусити його замовкнути.

Магнітський потрапив за ґрати, звинувачений у розробці схеми уникнення російських податків для свого замовника, фонду Hermitage Capital. Йому висунули це звинувачення після того, як юрист заявив, що суму в 230 мільйонів доларів, яку фонд уже сплатив як податки, викрали з російського бюджету посадовці Міністерства внутрішніх справ Росії, податкової адміністрації й інших державних органів.
XS
SM
MD
LG