Доступність посилання

ТОП новини

Колишній в. о. міністра оборони Іващенко отримав притулок у Данії


Валерій Іващенко під час суду, фото 2011 року
Валерій Іващенко під час суду, фото 2011 року
Данський політик Ганне Северінсен підтвердила в інтерв’ю Радіо Свобода інформацію про те, що Валерій Іващенко, колишній тимчасовий виконувач обов’язків міністра оборони в уряді Юлії Тимошенко, отримав притулок у Данії.

Про це їй повідомили в Міністерстві закордонних справ Данії, сказала Северінсен, яка, зокрема, нині очолює українсько-данську міжнародну недержавну організацію «Європейська медіа-платформа», а раніше була співдоповідачем моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи у справах України.

Про отримання Іващенком притулку в Данії повідомляло сьогодні інтернет-видання «Тиждень.ua». За повідомленням, сам Іващенко сказав виданню, що попросив притулку через те, що проти нього «знову почали переслідування» і «знову хотіли посадити» його.

У серпні минулого року апеляційний суд змінив Іващенкові термін покарання на умовний і звільнив із-під варти. Перед тим, у квітні минулого року, його визнали винним у зловживанні владою або службовим становищем і засудили до п’яти років позбавлення волі, а також позбавили 2-го рангу держслужбовця і права обіймати організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські посади в установах чи підприємствах усіх форм власності упродовж трьох років. Валерій Іващенко своєї вини не визнає.
XS
SM
MD
LG