Доступність посилання

ТОП новини

Президент Ірану провістив «повернення Чавеса разом із Христом» на Судний день


Махмуд Ахмадінеджад (л) і Уго Чавес (п), фото 9 січня 2012 року
Махмуд Ахмадінеджад (л) і Уго Чавес (п), фото 9 січня 2012 року
Президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад, вшановуючи пам’ять померлого президента Венесуели Уго Чавеса, заявив сьогодні, що той іще повернеться на Землю на Судний день.

Як написав Ахмадінеджад в емоційній заяві співчуття на своєму сайті, «я не сумніваюся, що він повернеться разом із Христом і Магді, щоб встановити на Землі мир і справедливість».

За ісламською традицією, напередодні кінця світу і Судного дня на Землю прийде діяч на ім’я Магді, який має відновити чистоту ісламу і встановити його на всій Землі, і вирішальну допомогу в подоланні лже-месії йому надасть Ісус Христос, якого в ісламі під іменем Іса глибоко поважають як посланця Аллаха.

Ахмадінеджад і Чавес здійснювали тісну співпрацю між своїми країнами, значною мірою на ґрунті антиамериканізму обох держав. Із 2005 року Ахмадінеджад відвідав Венесуелу шість разів, а Чавес як президент відвідав Іран тринадцять разів.

В Ірані оголосили загальнодержавну жалобу за Чавесом, і засоби інформації повідомили, що Ахмадінеджад, можливо, прибуде до Венесуели на похорон Чавеса, що має відбутися післязавтра.

Уго Чавес помер учора від ускладнень після останньої операції в перебігу лікування від раку, яке тривало кілька останніх років.
XS
SM
MD
LG