Доступність посилання

ТОП новини

Тих, хто штурмував міліцію у Врадіївці, не затримуватимуть – МВС


Акція протесту проти свавілля міліції, Київ, 2 липня 2013 року
Акція протесту проти свавілля міліції, Київ, 2 липня 2013 року
Правоохоронці не затримуватимуть людей, які брали участь у штурмі Врадіївського райуправління міліції вночі 2 липня, заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Віктор Дубовик.

«Ми розуміємо, що все це було на емоціях і люди вимагали справедливості», – сказав він сьогодні у Врадіївському управлінні МВС України.

Перший заступник міністра також повідомив, що до райцентру з Києва прибула команда експертів у кількості 20 осіб для перевірки документів і всіх попередніх подібних справ, які відбувалися в районі минулих років.

Тим часом, перед будівлею райуправління міліції у Врадіївці сьогодні зібралися понад 1,5 тисячі осіб, люди продовжують прибувати. Також у мітингу беруть участь народні депутати України від опозиційних фракцій. Присутні вимагають звільнення всіх співробітників райуправління міліції, прозорого і справедливого розгляду справи про жорстоке зґвалтування 29-річної жінки, а також злочинів, скоєних на території району раніше.

Минулого тижня у Врадіївці жорстоко побили і зґвалтували 29-річну місцеву жительку. Вона в тяжкому стані перебуває в лікарні. За підозрою у скоєнні злочину спочатку заарештували двох чоловіків, один із яких – міліціонер. Жінка вказала на ще одного нападника, теж міліціонера. Спочатку правоохоронці заявили, що в нього є алібі – він нібито був на чергуванні у відділку в ніч, коли стався напад. Це викликало обурення місцевих жителів, які штурмували відділення міліції, вимагаючи покарати всіх винних у злочині. Згодом і другого міліціонера затримали, а сьогодні суд вирішив заарештувати його до 15 серпня.
XS
SM
MD
LG