Доступність посилання

ТОП новини

У Криму Януковича вітали політики, а в Києві – «мертві диктатори»


«Мертві диктатори» прийшли привітати Віктора Януковича з днем народження, Київ, 9 липня 2013 року
«Мертві диктатори» прийшли привітати Віктора Януковича з днем народження, Київ, 9 липня 2013 року
Київ – Книги, вірші та листівки подарували президенту Вікторові Януковичу у вівторок на день народження його соратники з Партії регіонів. Вони прибули у Форос, де глава держави відпочиває у державній резиденції. Опозиційні народні депутати стверджують, що свято Януковича ігнорують, журналісти обіцяють розслідування, а громадські активісти під стінами президентської адміністрації намагалися передати президентові членський квиток «Клубу мертвих диктаторів».

Вітати з днем народження Віктора Януковича у Криму депутати-регіонали поїхали майже повним складом. Із Києва навіть замовили партійним коштом чартерний рейс, розповів Радіо Свобода народний депутат від Партії регіонів Михайло Чечетов. За його словами, дарували президенту квіти, а ще книгу. Спочатку думали дарувати історичну, а потім вирішили – про православ’я, з огляду на річницю хрещення Русі, каже Чечетов.

«104 депутати виїхали з Києва. Близько 80, навіть більше, до Криму приїхали самі. Загалом, вітати президента прибуло близько 200 депутатів, майже вся фракція. Вітали на дачі «Зоря» у Форосі», – розповів депутат.
КУПРівців затримали на Банковій
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:41 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Інформацію про те, що офіційне святкування відбудеться у Лівадійському палаці, спростувала прес-служба Кабінету міністрів. Обмеження для туристів, які не змогли потрапити цього дня до тамтешнього музею, вона пояснює тим, що там під головуванням прем’єр-міністра Миколи Азарова відбулася нарада з розгляду регіональних аспектів реалізації державної програми активізації розвитку економіки на 2013–14 роки.

Людей, які знищують державу, ні з чим вітати не хочеться
Володимир Ар’єв
А от від опозиційних партій на день народження Віктор Янукович нічого не отримав: ані привітань, ані акцій протесту. Депутат від «Батьківщини» Володимир Ар’єв пояснив: «Людей, які знищують державу, ні з чим вітати не хочеться: ні з днем народження, ні з іншими святами. В опозиції не говорили, щоб якимось чином вітати Віктора Януковича, навіть не піднімалася ця тема взагалі».

На Банковій заборонили акції, активісти вітали президента з автозака

Зате медійники та громадські активісти президента хотіли привітати. Журналістка Тетяна Чорновол готує нове розслідування. Зараз вона, як і Віктор Янукович, відпочиває у Криму. І вже побувала поблизу угідь на мисі Айя біля Севастополя. Оскільки вона, пробравшись на територію Межигір’я, щось там бачила, то й могла порівняти з кримським варіантом.

Парадні двері у нього такі, що туди запросто в’їхали б три бульдозери, поставлені один на одний
Тетяна Чорновол
«Уявляєте собі будинок приблизно на п’ять тисяч квадратів. Причому парадні двері у нього такі, що туди запросто в’їхали б три бульдозери, поставлені один на одний. Просто неймовірні масштаби, і, як розповіли робітники, будує це все старший син Януковича Олександр. Він постійно туди приїжджає, керує будівництвом, говорить, що так, що не так», – розповіла Тетяна Чорновол.

Чотирьох осіб, що називають себе активістами Комітету опору диктатурі, у масках Адольфа Гітлера, Йосипа Сталіна, Саддама Хусейна та Муаммара Каддафі затримали в Києві біля адміністрації президента. Як заявляють учасники акції, вони хотіли передати Вікторові Януковичу членський квиток «Клубу мертвих диктаторів». Судовий виконавець попередив учасників акції про заборону проведення мирних зібрань на вулиці Банковій, а тоді їх силоміць заштовхали в автозак.

Окрім того, організація «Наступ» анонсувала акцію з участю «Свободи» і УДАРу в Межигір’ї, однак депутати-свободівці цю інформацію спростували.
  • Зображення 16x9

    Анастасія Москвичова

    Із Радіо Свобода – з 2011 року, з 2013-го до 2020-го – як штатна мультиплатформна журналістка. Спеціалізуюся на соціальній тематиці. Створювала і вела радіопрограму «Право на дію» про права людини та громадський активізм (у 2016–2018 роках), що виходила на «Ера FM».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG