Доступність посилання

ТОП новини

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ «навряд чи працюватиме у Криму» – керівник місії


В Україні розпочинає роботу спеціальна моніторингова місія ОБСЄ, створена згідно з рішенням постійної ради ОБСЄ 21 березня. Її члени збиратимуть інформацію про ситуацію у сфері безпеки, дотримання прав і свобод людини, включно з правами національних меншин, у різних регіонах України.

Завдання місії – допомогти владі зменшити напругу і посприяти стабільності й безпеці в Україні, підтримати діалог між владою і суспільством на місцях, щоб допомогти нормалізації ситуації. При цьому місія навряд чи працюватиме у Криму, повідомив сьогодні керівник спеціальної місії, посол Адам Коберацький на брифінгу у міжнародному кризовому медіа центрі у Києві.

«Місія збиратиме інформацію по всій країні, до її складу входять сто цивільних спостерігачів, які працюватимуть у групах. Групи розміщуватимуться у Херсоні, Одесі, Львові. Івано-Франківську. Донецьку, Дніпропетровську, Чернівцях і луганську. Штаб місії базується у Києві. Наразі, наша місія навряд чи працюватиме у Криму», – зазначив керівник моніторингової місії ОБСЄ.

Зміни розташування груп спостерігачів можливі лише у разі ухвалення відповідних рішень Постійної ради ОБСЄ, наголосив Коберацький.

На сьогодні в Україні працює місія ОБСЄ зі спостереження за виборчою кампанією. Її діяльність відбувається у рамках Бюро демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ.
XS
SM
MD
LG