Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін вітає запровадження нових санкцій проти Росії через її дії щодо України


Міністр закордонних справ України Павло Клімкін
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін привітав нові санкції з боку США та ЄС проти Росії через підтримку нею проросійських сепаратистів на сході України. Про це очільник зовнішньополітичного відомства сказав у Вашингтоні в інтерв’ю агентству Reuters.

Міністр додав, що українські військові не завдаватимуть ударів по контрольованих бойовиками районах проживання цивільних.

Українські силовики звільнили кілька міст і значні території від сепаратистів, але були звинувачені у використанні важкої артилерії в населених пунктах і загибелі внаслідок цього цивільних.

Павло Клімкін, який під час дводенного візиту до США зустрівся з віце-президентом Джо Байденом і держсекретарем Джоном Керрі, заявив, що саме Росія має вплинути на бойовиків і «повернути ключових лідерів, які всі є російськими громадянами». Він додав, що бачить розв’язання кризи тільки через політичне рішення.

Збройне протистояння на сході України триває від середини квітня. Російськими громадянами є щонайменше двоє лідерів незаконних збройних формувань, що діють у Донецькій та Луганській областях – це «міністр оборони» угруповання «Донецька народна республіка» Ігор Гіркін та «прем’єр-міністр ДНР» Олександр Бородай.

XS
SM
MD
LG