Доступність посилання

ТОП новини

Довіра між Берліном та Кремлем «серйозно зіпсована» – Штайнмаєр


Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр продовжує стверджувати, що конфлікт в Україні треба намагатися врегулювати дипломатичним шляхом. Водночас він визнає, що довіра між Берліном та Москвою вже нині, «поза сумнівом, серйозно зіпсована», але продовження діалогу з Росією не слід вважати ознакою наївності.

Про це голова зовнішньополітичного відомства Німеччини заявив, відповідаючи на питання німецької газети Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, пише Німецька хвиля, у суботу, 2 серпня.

На його думку, критики заслуговує не лише Франція за своє бажання будь-що продати Росії два військові вертольотоносці типу «Містраль», а й інші країни-члени ЄС, які з міркувань про власне фінансове становище лише ускладнювали процес узгодження санкцій.

Утім, міністр закордонних справ Німеччини зауважив, що падіння малайзійського пасажирського авіалайнера змінило ставлення до ситуації на Сході України. «І той, у кого фотографії з п’яними сепаратистами, котрі бродили між рештками людських тіл та протягом кількох днів перешкоджали гідним похоронам людей, залишилися в пам'яті, відчуватиме злість донині», – зазначив Штайнмаєр.

Канцлер Німеччини Анґела Меркель неодноразово висловлювала підтримку мирному плану врегулювання конфлікту на сході України президента Петра Порошенка. На саміті Європейської ради 16 липня в Брюсселі вона заявила, що якщо переговори щодо вирішення конфлікту не приносять успіху, то це провина «ані німецької, ані французької, ані української сторони».

XS
SM
MD
LG