Доступність посилання

ТОП новини

Коли Путін піде на поступки Україні? (Огляд преси)


Домовленості щодо Донбасу можуть реалізуватися тільки після парламентських виборів, переконаний експерт газети «Сегодня». Він вважає, що Путін поки чекає, як зміниться політичний розклад в Україні після виборів у Верховну Раду. Якщо Порошенко отримає коаліційну більшість, Путіну доведеться піти на поступки в питаннях Донбасу, бо важелів впливу на Київ стане менше. Тим часом Порошенко і Путін можуть провести ще одні переговори вже сьогодні, в Анкарі, де відбудеться інавгурація новообраного президента Туреччини Ердогана, припускають газетярі, і відразу зауважують, що офіційно ця інформація не підтверджена, однак, за даними журналістів, зустріч може пройти як в двосторонньому, так і в тристоронньому (за участю Ердогана) форматі.

Важливо постійно тиснути на Путіна. Щоб він відчував невідворотність покарання, наголошує експерт тижневика «Країна». Минув місяць з моменту падіння «Боїнга», а враження таке, що всі розслабилися й ситуація повернулася на попередні позиції. Нещодавно бойовики розстріляли машину з переселенцями. Жодного резонансу на Заході це не викликало, обурюється експерт. Мабуть тому, що, на відміну від літака, там не було голландців. Санкції щодо Росії треба переглядати раз на пару тижнів, переконаний політолог. Перестала Москва закидати своїх бойовиків на Донбас – якесь покарання скасувати. Продовжує ескалацію – отримує чергові обмеження.

Вартість долара рекордно коливається, фінансовим ринком заправляють спекулянти. Врятувати державу можна негайною відставкою голови Нацбанку та зміною правил гри, пише газета «Україна молода». Видання зазначає, що антагонізм, який нині існує між українською фінансовою системою та очільником НБУ, починає скидатися на класичний кіношний сюжет: має залишитися хтось один. Або це буде гривня, або Валерія Гонтарєва. Бо очолювати головну фінустанову держави мають не спеціалісти фондового ринку, як нині, а макроекономісти, фахівці, що знають платіжні системи.

Щоб зробити зі старого «уазика» броньовик, волонтери витратили 25 тисяч гривень, в той час як імпортний броньований позашляховик обійдеться в 300-400 тисяч доларів. Україна зупиняє виробництво легкового автотранспорту і переходить до випуску автомобілів для зони бойових дій. Детальніше про це розповідає газета «Факти».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG