Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровці мітингують проти Путіна й гуртуються для облаштування бомбосховищ


У Дніпропетровську, на Європейській площі, в четвер увечері відбулась акція протесту проти російської агресії «Стоп-Путін». Десятки жителів міста принесли з собою символіку України та плакати з написами «Путін, тебе ніхто не любить», «Мир не завойовують», «Путин, нам не по пути», «Путин, будь проклят до 10 колена» тощо.

Учасники акції підготували звернення до російського народу, зокрема, жінок-росіянок, чиї сини воюють на українській території, із закликом «подивитись правді в очі й спинити Путіна».

Вони скандували «Стоп, Путін!» та «Слава Україні!», хвилиною мовчання вшанували пам’ять солдатів, загиблих під час бойових дій на Донбасі, і привітали потрійним «Слава!» поранених на Сході військовослужбовців, які прийшли на мітинг після виписки зі шпиталю. )

Чимало дніпропетровців озвучували й конкретні ініціативи щодо зміцнення обороноздатності міста. Зокрема, за сприяння Штабу національного захисту області волонтери розпочали запис охочих розчищати й облаштовувати бомбосховища.

«Якщо ви отримуєте інформацію про потребу у волонтерах для розчищення бомбосховищ, не вагайтесь, не будьте байдужими, звертайтесь до штабу національного захисту», – заявила координатор Лідія Бондаренко.

Крім того, лікарі поінформували дніпропетровців, що з наступного тижня у більшості медичних закладів міста мають запрацювати курси надання першої медичної допомоги.

«На сесії Дніпропетровської міської ради пролунала ця пропозиція, міський голова підтримав і дав доручення профільному департаментові – організувати курси основ надання першої медичної допомоги для населення. Упродовж наступного тижня будуть організовані групи у складі лікаря й двох медсестер, які навчатимуть людей за місцем проживання», – сказав Радіо Свобода лікар Віталій Семенюк.

Акції «Стоп-Путін» у четвер відбулись і в інших містах України. Зокрема, дніпропетровці мали пряме телефонне включення з учасниками схожої акції у Мелітополі Запорізької області.

XS
SM
MD
LG