Доступність посилання

ТОП новини

Контроль бюджетних витрат на парламентських виборах зірвано – Держфінінспекція


©Shutterstock
©Shutterstock

Обов’язкову перевірку та контроль бюджетних витрат на позачергових парламентських виборах було зірвано, у зв’язку тим, що Міністерство фінансів своєчасно не внесло на розгляд уряду проект розпорядження про надання дозволу на здійснення цих заходів Державній фінансовій інспекції. Про це кореспонденту Радіо Свобода повідомили в Держфінінспекції.

«Змінами, внесеними 31 липня до закону про Держбюджет на 2014 рік передбачено, що перевірки підприємств, установ та організацій контролюючими органами до кінця року здійснюються виключно з дозволу Кабміну. Перевірка мала розпочатися найпізніше 16 жовтня, однак дозвіл вчасно не був отриманий, через що по низці окружних виборчих комісій Держфінспекції було відмовлено в допуску на перевірку», – зазначають у відомстві.

Пізніше стало відомо, що сьогодні на засіданні Кабміну ухвалили рішення про надання дозволу Держфінінспекції вийти на перевірку витрат на виборах.

«Те, що сьогодні Мінфін нарешті виніс на уряд дозвіл на перевірку витрачань на виборах - не вирішує проблему, оскільки вчора (за 5 днів до виборів) вже мав закінчитись перший етап перевірки інспекцією», – пояснили в Держфінінспекції.

На проведення позачергових виборів народних депутатів України уряд виділив майже 958 мільйонів гривень з резервного фонду державного бюджету України.

XS
SM
MD
LG