Доступність посилання

ТОП новини

РНБО пропонує для частин Донбасу скасувати особливості самоврядування і врегулювати економіку


На засіданні РНБО, 4 листопада 2014 року
На засіданні РНБО, 4 листопада 2014 року

Рада національної безпеки і оборони ухвалила у вівторок рекомендувати президентові негайно внести до Верховної Ради законопроект про скасування закону про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донеччини і Луганщини, повідомив заступник секретаря РНБО Олександр Литвиненко.

Крім того, РНБО доручила розробити для цих частин Донбасу, наразі захоплених сепаратистами, законодавчі акти, які б урегулювали здійснення там економічної і податкової діяльності, додав він після засідання РНБО, на якому розглянули нинішнє становище в Україні після сепаратистських «виборів».

У час, коли засідання РНБО ще тривало, стало відомо, що голова Верховної Ради Олександр Турчинов зареєстрував проект постанови про скасування закону «Про особливий порядок самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей». Крім того, Турчинов запропонував скасувати закон «Про недопущення переслідування та покарання осіб-учасників подій на території Донецької та Луганської областей».

На початку засідання РНБО, на якому головував президент Петро Порошенко, голова держави заявляв, що виступає за ухвалення нового закону з новою датою місцевих виборів на окремих територіях Донецької та Луганської областей, бо до 7 грудня, як визначено чинним законом, організувати і провести їх уже неможливо.

Крім того, він попереджав про можливість запровадити економічні обмеження щодо угруповань «ДНР» та «ЛНР», зокрема, через те, що Україна не отримує оплати за газ і електроенергію, які постачаються на захоплені сепаратистами території.

У понеділок Порошенко заявляв, що на засіданні РНБО ініціюватиме скасування чинного закону про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу у зв’язку з сепаратистськими «виборами» 2 листопада, що унеможливили виконання цього закону. Але, додав він, Україна може запропонувати сепаратистам новий закон, якщо ті повернуться до «мінських угод».

XS
SM
MD
LG