Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко каже, що робить все для недопущення сценарію Придністров’я в Україні


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що, знаючи, як розвивався конфлікт у Придністров’ї, робить все, щоб не допустити такого розвитку подій в Україні.

Як повідомляє прес-служба глави держави, про це Порошенко заявив на зустрічі в Кишиневі зі спікером парламенту Молдови Ігорем Корманом.

«Особливу увагу сторони приділили питанню врегулювання ситуації на сході України. Ігор Корман відзначив рішучу підтримку Республікою Молдова суверенітету і територіальної цілісності України, а також закликав до мирного врегулювання ситуації в Україні», – йдеться в повідомленні.

Стосовно можливості нових форматів переговорів з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, президент України наголосив, що їх може бути багато.

«Це і Нормандський, і Веймарський, і Вишеградський, й інші формати, які дозволяють різним країнам демонструвати солідарність з Україною і допомогти нам в ці складні часи». Але головним, за словами Порошенка, є «не на словах, а на ділі виконувати мінські домовленості».

«Мінські домовленості – це не лише негайне припинення вогню і негайне звільнення заручників, перекриття кордонів для іноземних військ, це ще й політичний діалог, який дозволить провести на території Донбасу вільні вибори у відповідності до українського законодавства», – наголосив президент України.

Якщо ж позитивних змін не буде, дія санкцій має бути продовжена, заявив Порошенко.

У вересні у Мінську було оголошено про перемир’я на сході України. Водночас і українські силовики, і проросійські бойовики звинувачували одне одного в його порушенні. За даними ООН, з часу оголошення режиму припинення вогню на Донбасі загинули 957 людей.

Захід запровадив санкції проти Росії за анексію Криму і підтримку сепаратистів в Україні. Крім того, санкції діють і проти лідерів сепаратистських угруповань на Донбасі.

Росія свою причетність до конфлікту в Україні відкидає.

XS
SM
MD
LG