Доступність посилання

ТОП новини

«Центренерго» проводить переговори про відновлення поставок вугілля з Росії


Компанія «Центренерго» проводить переговори про відновлення поставок вугілля з Росії, які були призупинені за нез’ясованих поки що причин, повідомила прес-служба компанії в середу

Терміни відновлення постачань наразі невідомі, зазначають у прес-службі.

Станом на 26 листопада запаси вугілля на складах «Центренерго» сумарно становлять близько 200 тисяч тонн. В аналогічний період у 2013 році запас палива для сталої роботи електростанцій становив понад 1 мільйон тонн.

У компанії зазначають, що електростанції «Центренерго» продовжують працювати. На ранок 26 листопада в роботі сумарно перебували 12 енергоблоків, що дозволяє генерувати в середньому за добу понад 50 тисяч МВт-годин електроенергії, за умови забезпечення теплом жителів міст-супутників.

За такого обсягу вироблення, без регулярних поставок, запасів вугілля може вистачити на два-три тижні роботи ТЕС. Водночас у компанії наголошують, що раніше законтрактованих обсягів вугілля з Росією та ПАР було б достатньо для проходження осінньо-зимового періоду.

21 листопада поставки вугілля з Росії компаніям «Центренерго» та ДТЕК зупинені.

«Центренерго» експлуатує Вуглегірську, Зміївську і Трипільську ТЕС сумарною встановленою потужністю 7550 МВт.Державі належитьмайже 80% акцій «Центренерго».

Вчора у Генпрокуратурі повідомили про затримання заступника голови правління компанії «Центренерго». За даними відомства, службові особи компанії «розробили та запровадили завідомо незаконну схему особистого збагачення».

XS
SM
MD
LG