Доступність посилання

ТОП новини

У Міненерговугілля повідомляють про зупинення поставок вугілля з Росії


Юрій Продан
Юрій Продан

Поставки вугілля з Російської Федерації зупинено. Про це йдеться у коментарі міністра Юрія Продана, повідомляє прес-секретар Міненерговугілля Олена Міщенко на своїй сторінці в Facebook.

При цьому Продан послався на інформацію, яку має Міністерство енергетики та вугільної промисловості України від компаній «Центренерго» та ДТЕК.

Раніше українські ЗМІ повідомили, що Росія зупинила поставки в Україну вугілля енергетичних марок.

Україна вперше за тривалий період імпортує енергетичне вугілля для забезпечення потреб теплових електростанцій. Забезпечити ТЕС вугіллям власного видобутку сьогодні практично неможливо через бойові дії на сході країни, де розташована велика частина діючих шахт.

Близько 47% електроенергії, що виробляється в Україні, генерують АЕС, решту виробляють ТЕС шляхом спалювання газу і вугілля, а також гідроелектростанції і «зелена» енергетика. Брак газу і зупинка 80% шахт на Донбасі через військові дії призвели до дефіциту енергоносіїв і, як наслідок, електроенергії.

Крім того, Кабмін ухвалив запровадити квотування і ліцензування експорту вугілля українськими підприємствами. Обмеження стосується енергетичного вугілля марок «А» і «Т».

XS
SM
MD
LG