Доступність посилання

ТОП новини

Віра Савченко розповіла про стан своєї сестри, яка голодує в СІЗО


Надія Савченко
Надія Савченко

Віра Савченко розповіла про стан своєї сестри Надії, яка продовжує голодування в московському СІЗО.

«Вона жвава. Вона цікавиться тим, що відбувається в Україні. Все гаразд з настроєм. Дуже-дуже худа. Одна справа, коли ти худнеш через активні тренування, інша справа, коли отак. Звичайно, на людину в такому стані дивитися дуже боляче», – зазначила вона у коментарі Радіо Свобода.

Раніше повідомлялось, що Вірі Савченко відмовлялися сьогодні надати дозвіл на побачення з сестрою доти, доки вона не дасть свідчення. Вона відмовилася давати свідчення. Зрештою її пустили до сестри.

Напередодні Віра Савченко отримала дозвіл російських слідчих органів на зустріч зі своєю сестрою Надією Савченко 20 січня.

13 грудня 2014 року Надія Савченко розпочала голодування.

Як повідомила в ефірі Радіо Свобода сестра української льотчиці Віра Савченко, Надія вимагає звільнити її до 26 січня, коли має відбутися засідання ПАРЄ. Якщо її не випустять на волю, це створить прецедент в історії Ради Європи, коли одна з країн-членів, Росія, тримає в ув’язненні делегата іншої країни.

25 грудня 2014 року Верховна Рада України делегувала Савченко, яка є народним депутатом від «Батьківщини», до складу делегації Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи.

Росія звинуватила українську льотчицю надію Савченко у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі минулого літа. Сама вона всі звинувачення відкидає, її захист наполягає, що Савченко викрали і примусово вивезли з території України.

На цю ж тему:

05.01.2015
У світі почався твітер-шторм на підтримку звільнення Надії Савченко

13 грудня українська льотчиця розпочала голодування на знак протесту проти свого утримання під вартою далі
XS
SM
MD
LG