Доступність посилання

ТОП новини

Репортаж каналу LifeNews неприйнятний – представник ОБСЄ


В ОБСЄ засудили відеоролик каналу LifeNews, у якому допитували українського військового

В ОБСЄ репортаж російського каналу LifeNews охарактеризували як неприйнятний, і такий, що порушує норми етики журналістики. Йдеться про відео допиту українського військового, який потрапив у полон. Також цими днями російські ЗМІ перекрутили інформацію про виступ українського президента Петра Порошенка перед студентами у швейцарському Цюріху.

Журналіст LifeNews допитував українського військового

У четвер виконувач обов’язків речника Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов повідомив, що напередодні 16 українських військовослужбовців, отримавши контузії під час бою за Донецький аеропорт, потрапили в полон до бойовиків так званої «ДНР».

21 січня у мережі з’явилось відео російського телеканалу LifeNews, кореспондент якого допитував українського військового, зокрема, розпитував про те, які накази чоловік отримував від командування, що перевозив, та де дислокуються Збройні сили України. Чоловік представився водієм МТЛБ радянського/українського плавучого бронетранспортера.

Неетичним та неприйнятним репортажем назвала це відео представник Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович.

За її словами, це зловживання правами і привілеями журналістів. Також у її стрічці у Twitter з’явилось повідомлення, в якому йдеться про те, що запитання, які ставив репортер, вказують на те, що він діє як слідчий, а не журналіст.

Це не єдине відео, яке продемонстрували бойовики угруповання «ДНР». В мережі YouTube з’явились ролики, на яких видно, як полонених українських бійців б’ють і зі зав’язаними руками ведуть вулицями Донецька. Такі відеодокази повністю розвінчують міфи російського телебачення про те, як, буцімто, гарно ставляться до полонених українських військових ті, кого там називають «ополченцями».

Зараз тривають переговори щодо звільнення українських військових з полону, повідомив виконувач обов’язків речника Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов.

Брехня російських ЗМІ: Порошенка освистали у Цюриху

Російські телеканали «НТВ», «Россия-24» та LifeNews розповіли, начебто під час виступу українського президента Петра Порошенка в одному з університетів Цюріха його освистали та не захотіли слухати.

«Після підписання закону «Про мобілізацію» український президент прилетів до Швейцарії, щоб розповісти, як в його країні проходить мирний процес, правда слухати доповідь Порошенка про успіхи студенти Цюріхського університету не стали: поки лектор виступав із трибуни, в залі пролунав свист, одна зі слухачок вигукнула англійською: «я не хочу слухати людину, яка вбиває дітей» і аудиторія їй відповіла аплодисментами», — розповіли на каналі «Росія-24».

Відеосюжет на цих російських каналах змонтовано таким чином, наче українського президента під час його лекції у Цюріху освистали, а дівчину яка викрикувала із зали – підтримали. Однак довший варіант відео свідчить про те, що навпаки, освистали дівчину, яка викрикувала фрази «про вбивцю дітей», а не українського президента. А от що не показали на російських каналах, так це те, як дівчина покинула залу, а перед тим лаялась російською мовою, використовуючи нецензурні слова. На що президент України відповів: «Якщо хто-небудь розуміє, що вона сказала, – то це і є культурний рівень цієї леді». Аплодисменти студентів Петру Порошенку після його виступу і гасла «Слава Україні» на цих телеканалах не показали.

21.01.2015
ЗМІ Росії поширюють вигадки про пенсіонерів на Донбасі

Також триває дезінформація щодо трагедії з пасажирським автобусом під Волновахою далі
16.01.2015
Трагедія під Волновахою. Російський телеканал використав підставну особу?

Слова цієї особи використовують для нав’язування версії, що трагедія сталася від вибуху протипіхотної міни. далі
15.01.2015
Вони панічно брешуть – боєць про заяви «ДНР» щодо автобуса під Волновахою

«Докучаєвськ – це в них військова база. Не тільки артилерії вистачає, у них в листопаді стояв ракетний комплекс «Точка У» далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG