Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ Росії з’ясували: Аваков готує атаку на «ДНР» і «ЛНР» із участю слонів


Російські ЗМІ стверджують, що музикантів змушують воювати у складі полку «Азов»

Телеканал LifeNews та інші російські ЗМІ повідомили, буцімто в Україні чоловіків вимушено відправляють воювати у складі добровольчого полку «Азов», однак така інформація не відповідає дійсності.

«Барабанщика російської рок-групи «Коррозия металла» призвали служити в батальйон «Азов». Андрій Мартиненков протягом трьох місяців буде воювати на боці української армії. Музикант приїздив на новорічні свята в своє рідне місто Рівне, щоб провідати батьків та друзів. Тоді він і потрапив у поле зору місцевого військкомату. За словами лідера «Коррозии металла» Сергія Троїцького, барабанщика зловили просто на вулиці і не залишили йому шансів відмовитися від несення служби», – розповіли журналісти каналу LifeNews.

У цьому сюжеті також розповіли, що, мовляв, у міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова існує план, як атакувати так звані «ЛНР» і «ДНР», і що в цьому плані буде відгравати роль гра барабанщиків.

«Аваков планує влаштувати грандіозну психічну атаку, для цього буде використано 666 бойових слонів, жирафів, які будуть рухатися величезною лавиною в сторону «ДНР» та «ЛНР» у супроводі БТРрів, танків і катапульт із Майдану. І за задумом Авакова, до хоботів слонів будуть прикріплені величезні сатанинські труби, в які слони будуть дути, а зверху на слонах будуть встановлені величезні низькочастотні бочки, по яких битимуть барабанщики, як було на Майдані, наприклад», – мовиться в сюжеті.

​Інформація про те, що Андрія Мартиненкова «призвали» до батальйону, який нещодавно отримав статус полку, «Азов», не відповідає дійсності. «Полк «Азов» – добровільна структура, ніякі повістки з військкоматів ніяким чином полку «Азова» не стосуються. Нікого ми не можемо приймати згідно з мобілізаційними довідками чи повістками», – прокоментував для Радіо Свобода прес-секретар Андрія Білецького, командира полку «Азов».

Інформація про те, що буцімто, гурт «Коррозия металла» залишився без барабанщика, спочатку з’явилась на сторінці гурту в LiveJournal.

Вже після виходу сюжету на російському каналі LifeNews на сторінці в соцмережі «Вконтакте» барабанщика Андрія Мартиненкова з’явився пост: «Ну що, панове, прикололися, дуже за вас радий!!! Проте ніхто нікуди не виїжджав, я перебуваю там, де і був, брати участь у братовбивчій війні я, звісно, не збирався і ні в якому разі не збираюся взагалі, ну а психічний стан міністра контркультури Російської Імперії всім давно відомий!!! Служити, мабуть, я продовжу на музичному фронті, радуючи вас всіх важким музоном і «довбиловом в металопласт» у складі різних гуртів «Крюгер» і т.д. Дякую за увагу!!!».

Фронтмен гурту Сергій Троїцький у коментарі для Радіо Свобода нічого конкретного про те, що буцімто барабанщик його гурту «вимушено» воюватиме у складі добровольчого полку, не відповів, однак розповів, що Андрій Мартиненков зараз начебто перебуває на території України.

Він також пообіцяв надіслати кореспондентові Радіо Свобода український номер Андрія Мартиненкова, однак обіцянку не виконав.


– Як Ви прокоментуєте інформацію телеканалу LifeNews, у сюжеті якого Ви знялись, про те, що в Україні на вулицях всіх «хапають і забирають» воювати?

– Так кажуть всі російські ЗМІ. За що купив – за те і продав. А всі українські ЗМІ, наприклад, працюють на стратегію української держави.

– Ви стверджуєте, що Андрій отримав повістку і буде воювати на території України?

– Я ж перебуваю у Москві, я ж не адвокат Андрія, не я ж був на території України з Андрієм, я б, звичайно, хотів поїхати і перевірити це все…

04.02.2015
Російські студенти відповіли, як пропагандисти Кремля

Хто відповідав у відеозверненні українським студентам? далі
02.02.2015
Брехня ЗМІ Росії: полонений силовик намагався цеглою стерти «бандерівську» наколку

Виявилось, що телеканал «Звезда» спотворив інформацію про шахтаря, який перебував у полоні ще у травні 2014 року далі
30.01.2015
ЗМІ Росії поширюють дезінформацію про ситуацію довкола Дебальцева

Кореспондент Радіо Свобода спростовує повідомлення про «котел» і захоплення Попасної далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG