Доступність посилання

ТОП новини

ЄС має тиснути на Росію, допоки вона не виконає Мінських домовленостей – Гаммонд


Міністр закордонних справ Британії Філіп Гаммонд
Міністр закордонних справ Британії Філіп Гаммонд

ЄС не повинен послаблювати тиск на Росію, допоки вона не виконає Мінські угоди, вважає міністр закордонних справ Британії Філіп Гаммонд.

«Це очевидно, що президент Росії Володимир Путін поважає лише силу», – заявив Гаммонд у вівторок, 10 лютого, під час виступу у парламенті у Лондоні.

«Будучи об’єднаними, використовуючи потужності наших економік, завдаючи значних економічних втрат Росії, міжнародна спільнота демонструє рішучість дати відсіч анахронічній поведінці Росії. Наразі м’яч на російському полі. Допоки ми не побачимо, що Росія дотримується Мінських угод, йдеться про відведення військ, зупинення постачання зброї і закриття кордонів, ми не можемо послаблювати наш тиск», – наголосив голова британської дипломатії.

У понеділок, 9 лютого, міністри закордонних справ країн ЄС схвалили розширення списку санкцій у зв’язку з українським конфліктом, але домовилися почекати з імплементацією рішення до 16 лютого.

Як заявив міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус, «принцип введення санкцій залишиться в силі, проте впровадження цих заходів залежатиме від ситуації в зоні конфлікту».

XS
SM
MD
LG