Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ Росії про зброю США в Україні та «темношкірих найманців на танках»


Джен Псакі заперечує заяву Путіна про те, що зброя з США вже в Україні, а телеканал LifeNews знайшов «темношкірих найманців» у Дебальцеві

Російські медіа цими днями повідомляли про те, що США вже постачає летальну зброю Україні. Таку заяву озвучив Володимир Путін, однак, речник Державного департаменту США Джен Псакі цю інформацію заперечила. А російський телеканал LifeNews цими днями повідомляє про «п’яних темношкірих найманців» у Дебальцеві.

Президент Росії Володимир Путін у середу заявив, що постачання американської зброї Україні вже здійснюються. Про це він заявив за підсумками зустрічі з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном у Будапешті. Заяву Володимира Путіна процитували на російських федеральних каналах та в інтернетних російських та українських ЗМІ.

«Говорячи про можливі постачання зброї Заходом Україні, Володимир Путін заявив, що американське озброєння вже туди постачається: «Що стосується можливих поставок в Україну, по-перше, за нашими даними, цю зброю вже постачають. І тут немає нічого незвичайного. По-друге, я глибоко переконаний в тому, що хто б і яку б зброю не поставляв, кількість жертв може, звичайно, збільшитися, але результат буде такий же, як сьогодні», – повідомили на каналі «НТВ».

Речник Державного департаменту США Джен Псакі заявила, що інформація російського президента про постачання в Україну летальної американської зброї не відповідає дійсності. Про це вона сказала в середу, 18 лютого, на брифінгу у Вашингтоні, повідомляють на сайті Держдепартаменту.

«Виступаючи в Угорщині, коли президента Путіна спитали про можливі наслідки постачання летальної зброї США Україні, він відповів, що за його інформацією ця зброя вже там (в Україні). Це не так!»

​Як заявила Джен Псакі, Вашингтон ще не ухвалив рішення щодо поставок в Україну летальної оборонної зброї, але продовжує стежити за ситуацією на Донбасі «день за днем».

«П’яні негри на танках» у Дебальцеві

Телеканал LifeNews розповів, про жителів із Дебальцева, які, буцімто, бачили темношкірих найманців на танках.

«Коли їде БТР вулицями, і на ньому танцюють п’яні негри, і на тебе автомати наставляють, «флаг їм в руки», хай валять, ми їх сюди не кликали і до них ми зі зброєю не йшли», – говорить жінка.

Телеканал LifeNews не наводить жодного відео або ж фотодоказу того, що на боці Збройних сил України під Дебальцевом воюють якісь «темношкірі найманці». Натоміть відомо, що в районі Дебальцева у бойових діях брали участь здебільшого бійці Збройних сил України, і у меншій кількості бійці Національної гвардії.

Раніше на офіційному порталі Національної гвардії України вже спростовували повідомлення про те, що нібито у її лавах служать іноземні громадяни.

На каналі користувача YouTube «Лента Новостей» з’явився ролик-пародія на цю новину LifeNews.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG