Доступність посилання

ТОП новини

«Кулінарний гамбіт» – нове творіння Михалкова (огляд соцмереж)


«Скачай дома», «Сидим дома» – соцмережі у відповідь на пропозицію Михалкова створити національну мережу закладів громадського харчування пропонують свої ідеї для стартапів

Днями ЗМІ поширили інформацію про те, що російські режисери Микита Михалков та Андрій Кончаловський вирішили створити національну мережу закладів громадського харчування. Ми з’ясували, як українські та російські користувачі соціальних мереж сприйняли ідею створення конкурента американській мережі фаст-фудів «Макдональдз».

Цього тижня низка російських засобів масової інформації повідомили про те, що відомі російські режисери Микита Михалков і Андрій Кончаловський попросили у президента Росії Володимира Путіна фінансової допомоги для створення національної мережі закладів громадського харчування «Едим дома!». Йшлося про трохи менше, ніж мільярд рублів.

Як заявили режисери, мета їхньої ідеї – «сприяти імпортозаміщенню та створенню альтернативи західним мережам фастфуду». Обличчям нової мережі, як писали ЗМІ, мала стати дружина Кончаловського відома кулінарка Юлія Висоцька.

Грошей на втілення ідеї в життя Володимир Путін режисерам не виділив. Однак ця затія набула розголосу й була з гумором сприйнята у соціальних мережах.

Користувачі соціальних мереж згадали в контексті можливого створення мережі «Едим дома!» нещодавній фестиваль вуличної їжі у російському місті Ставрополі, де готували велетенський млинець і з лопат годували ним присутніх.

Ідея створення національної мережі закладів харчування «Едим дома!» надихнула користувачів соціальних мереж на створення різноманітних закладів із подібними назвами.

  • Зображення 16x9

    Любов Багацька

    Web/SMM-редактор програми «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода та каналу «UA:Перший»). На Радіо Свобода з квітня 2014 року. Закінчила Інститут журналістики Київського Національного університету імені Тараса Шевченка. Займалася громадською діяльністю. Працювала літературним редактором (Видавництво «Махаон-Україна»), культурним та книжковим оглядачем. Дописувала у видання «Українська правда», «День», «Український тиждень», «Zaxid.net», «Україна молода», УНІАН, «Лівий берег», «Літературна Україна» та інші.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG