Доступність посилання

ТОП новини

Економіка Росії падає, збитки внаслідок санкцій можуть сягнути 75 мільярдів євро – Медведєв


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Санкції зачепили всі галузі російської економіки – прем’єр

Збитки Росії унаслідок санкцій, запроваджених у 2014 році, вже сягнули 25 мільярдів євро, а показник ВВП у першому кварталі 2015 року зменшився на 2 відсотки. Про це заявив премʼєр-міністр Росії Дмитро Медведєв у вівторок під час звіту про роботу уряду у Державній думі Росії.

«Втрати від запроваджених обмежень значні, не будемо їх приховувати. Згідно з оцінками низки іноземних експертів, Росії завдали збитків на загальну суму у 25 мільярдів євро. У 2015 році вони можуть зрости у кілька разів», – сказав він.

За попередніми оцінками, у 2015 році збитки російської економіки унаслідок санкцій можуть сягнути 75 мільярдів євро, додав російський премʼєр, зазначивши, що санкції зачепили всі галузі російської економіки.

Було зафіксовано вихід на негативні темпи росту ВВП, зниження інвестиційної активності і внутрішнього споживання

Також Медведєв повідомив, що у січні-березні 2015 року обсяги промислового виробництва у Росії зменшилися на 0,4 відсотка, порівняно з першим кварталом минулого року. Найбільш відчутне зниження – в інвестиційній діяльності. За його словами, у 2014 році зростання ВВП склало 0,6 відсотка. «Найгострішою ситуація була наприкінці минулого – на початку цього року. Унаслідок різкого зниження цін на нафту впав курс рубля. Інфляція сягнула 16 відсотків. Почали скорочуватися реальні доходи населення. Було зафіксовано вихід на негативні темпи росту ВВП, зниження інвестиційної активності і внутрішнього споживання», – повідомив Дмитро Медведєв.

Він додав, що все це відбувалося на тлі «політизованого зниження інвестиційного рейтингу Росії і масштабного відтоку капіталу».

Премʼєр-міністр Росії Дмитро Медведєв під час звіту про роботу уряду у Державній думі, 21 квітня 2015 року
Премʼєр-міністр Росії Дмитро Медведєв під час звіту про роботу уряду у Державній думі, 21 квітня 2015 року

Крим істотно відстає у розвитку від Росії – прем’єр Росії

Торкнувся російський премʼєр і економіки окупованого Криму: Медведєв констатував, що півострів дуже відстає в розвитку від Росії, тому федеральні чиновники так часто бувають з «ревізіями» на півострові, повідомляє сайт Радіо Свобода Крим.Реалії.

Крим потребує нашої співучасті, незалежно від грошей, в найближчій перспективі, саме тому ми всі там буваємо. І не тому, що в Криму хороший клімат, а тому, що ця територія істотно відстала від нашої країни

«Крим потребує нашої співучасті, незалежно від грошей, в найближчій перспективі, саме тому ми всі там буваємо: і колеги депутати Державної думи, і колеги з уряду, і не тому, що в Криму хороший клімат, а тому, що ця територія істотно відстала від нашої країни. Істотно відстала. Наше завдання – заповнити все, що не було зроблено за останні двадцять п’ять років, щоб нам потім не було соромно за раніше ухвалені рішення», – сказав глава російського Кабміну.

Медведєв раніше повідомив, що Росія направить на розвиток Криму і Севастополя протягом п’яти років близько 700 мільярдів рублів в рамках федеральної цільової програми розвитку півострова.

Міжнародна спільнота запровадила санкції проти Росії після анексії нею Криму у березні 2014 року. Після перших обмежувальних заходів їх кілька разів посилювали. Санкції проти Росії запровадили, зокрема, США, Канада, ЄС, Австралія, Швейцарія і Японія.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG