Доступність посилання

ТОП новини

Мінкультури: в Україні не забороняли фільмів із Жераром Депардьє


французький актор Жерар Депардьє
французький актор Жерар Депардьє

Хоча його ім’я є у списку «небажаних діячів культури», який у липні запропонували громадські активісти

У ЗМІ з’явилась новина про нібито заборону в Україні фільмів за участю французького актора Жерара Депардьє, а також про заборону використання його ім’я у ЗМІ. Однак у Міністерстві культури України такі повідомлення спростували.

22 липня на сайті видання Politnavigator.net з’явилось повідомлення про те, що буцімто в Україні заборонили показувати фільми, в яких грає французький актор Жерар Депардьє. Це повідомлення також з’явилось на сайті «Антимайдан» у графі «Сводки от ополчения Новороссии».

«Міністерство культури України включило актора Жерара Депардьє до «чорного списку» з шести сотень діячів культури з усього світу, які небажані в Україні і «загрожують її національній безпеці». В українських кінотеатрах і на телебаченні, за інформацією видання, заборонений прокат фільмів за участю Депардьє, а його ім’я відтепер не можна згадувати у ЗМІ», – йдеться у «новині».

Посилається Politnavigator на матеріал у французькому виданні Ouest France.

На офіційному порталі Міністерства культури України дійсно повідомляли про список із 567 діячів культури (іноземців), який у липні був складений та переданий громадськими активістами. У списку є й ім’я Жерара Депардьє. Однак, поки що, складений громадскістю перелік лише направлений до СБУ з проханням опрацювати його щодо можливості визнання вказаних у ньому осіб такими, що створюють загрозу національній безпеці України.

Окрім того, міністр культури В’ячеслав Кириленко спростував повідомлення про буцімто заборону показу фільмів із французьким актором Депардьє.

Міністр наголосив, що повідомлення французького видання є помилковим, оскільки ніяких заборон на демонстрацію фільмів за участю Депардьє немає і навіть у разі введення санкцій не буде, – повідомляє «Українська правда».


На тему дезінформації:

23.07.2015
Луганські «Стінгери», скоріш за все, є муляжем із помилкою в написі

Думати, що це хтось привозив зі США і віз в аеропорт оці «Стінгери» – ну це дурня – військовий експерт далі
20.07.2015
Жоден вертоліт не обстрілював бійців «Правого сектору»

У ЗМІ запустили фейк про нібито вертолітний обстріл вояків «Правого сектору» на Закарпатті далі
15.07.2015
ЗМІ Росії поширили вигадку про смерть журналістки в Києві

А у соціальних мережах набрав популярності ролик «бойових бурятів Путіна» далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG