Доступність посилання

ТОП новини

Мотузяник: за минулу добу поранені на Донбасі 6 військових, ще 2 людей загинули


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу на Донбасі поранені 6 військових, повідомляє речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

Він уточнив, що вчора на Луганщині у засідку потрапила мобільна група по боротьбі з контрабандою, у результаті загинули 2 людей – волонтер та офіцер податкової міліції, ще 6 військових поранені, на інших ділянках фронту сили АТО вчора втрат не мали.

Мотузяник зауважив, що вчора вперше за 4 дні бойовики застосували важке озброєння, обстрілявши зі 120-мм міномета українські позиції біля села Новотошківське біля Бахмутської траси.

За його словами, біля Щастя та Кримського бойовики відкривали вогонь зі стрілецької зброї.

«Два ворожих обстріли було зафіксовано поблизу Донецького аеропорту – на південь від Авдіївки і біля Спартака. Бойовики застосували стрілецьку зброю і гранатомети. Дещо неспокійніше було біля Красногорівки і Мар’їнки – між 18 і 22 годиною ворог 4 рази відкривав вогонь по українських військових зі стрілецької зброї», – зазначив речник АТО.

Сепаратисти з угруповання «ДНР», яке в Україні визнане терористичним, заявляють про відсутність обстрілів з боку Збройних сил України, а бойовики угруповання «ЛНР», яке також в Україні визнане терористичним, заявляють, що за минулу добу ЗСУ здійснили 5 обстрілів, обстрілявши власні позиції.

Сторони конфлікту на Донбасі постійно звинувачують одна одну у невиконанні вже чинних мінських домовленостей, які, зокрема, передбачають заборону застосування і відведення від лінії контакту зброї калібром понад 100 міліметрів.

XS
SM
MD
LG