Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін пропонує президенту призначити Саакашвілі головою Одеської ОДА


Екс-президент Грузії Михеїл Саакашвілі
Екс-президент Грузії Михеїл Саакашвілі

Кабінет міністрів України направив президенту Петру Порошенку подання про призначення екс-глави Грузії Михеїла Саакашвілі головою Одеської облдержадміністрації.

«Таке подання від Кабінету міністрів до президента є», – повідомив заступник голови Адміністрації президента Валерій Чалий в ефірі телеканалу «Інтер» у п’ятницю увечері.

Перед цим про призначення Саакашвілі заявив міністр екології Ігор Шевченко.

«Ще один мерітократ призначений на керівну посаду в Україні! Михайло Саакашвілі – губернатор Одеської області!!!», – написав Шевченко на своїй сторінці у Facebook.

Потім Шевченко уточнив інформацію.

«Кабінет міністрів дійсно ухвалив рішення щодо Саакашвілі, але це рішення було не про призначення, а про рекомендацію президенту України призначити Михайла Саакашвілі губернатором Одеської області. Остаточне рішення за Президентом України, як це передбачено Конституцією!!! Дуже сподіваюся, що Президент підтримає подання Уряду і призначить Михайла Саакашвілі на цей відповідальний пост!!!», – зазначив Шевченко.

Екс-президент Грузії наразі очолює раду реформ при президенті України. У відповідь на запит Тбілісі про видачу Саакашвілі Київ відповів відмовою.

У Тбілісі проти Саакашвілі порушена низка кримінальних справ. Його звинувачують в організації побиття депутата і бізнесмена Валерія Гелашвілі; а також у розтраті бюджетних коштів і у створенні привілейованих умов для перебування у в’язниці фігурантів гучної кримінальної справи про викрадення і вбивство тбіліського банкіра Сандро Гиргвліані.

XS
SM
MD
LG