Доступність посилання

ТОП новини

МВФ готовий розглянути виділення Україні другого траншу кредиту


МВФ завершив перший перегляд програми співпраці з Україною щодо розширеного фінансування (Extended Fund Facility) і готовий розглянути питання виділення другого кредитного траншу у сумі 1,7 мільярда доларів.

«Після дискусій, які провели місія МВФ з владою України, було досягнуто згоди про завершення першого перегляду програми співпраці. Після виконання українською стороною попередніх умов, а також за умови, що державний борг України, за оцінками експертів МВС, матиме високу стійкість, ця угода буде схвалена керівництвом і Радою директорів МВФ», – йдеться у повідомленні Міжнародного валютного фонду, оприлюдненому у вівторок, 2 липня.

У Києві з 12 травня по 11 червня працювала місія МВФ в рамках першого перегляду програми розширеного кредитування (Extended Fund Facility).

У березні МВФ погодив з Україною програму допомоги: 17,5 мільярдів доларів Україна отримає упродовж найближчих чотирьох років. У фонді заявили, що допомога не обмежиться вказаною сумою, зокрема й тому, що фінансовими донорами українських реформ цього року зголосилися виступити ЄБРР, Світовий банк, США та інші держави.

XS
SM
MD
LG