Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура Росії визнала законною підсудність справи Савченко – адвокат


Надія Савченко
Надія Савченко

Генеральна прокуратура Росії визнала законним розгляд справи української льотчиці і народного депутата Надії Савченко в суді Донецька Ростовської області Росії, повідомив адвокат Микола Полозов.

«У них все законно і безпечно», – прокоментував адвокат відповідь відомства, текст якого Полозов опублікував у Twitter.

«Питання про зміну територіальної підсудності, як відомо, вирішується в порядку статті 35 КПК РФ суддею суду вищої інстанції. У зв’язку з вашим клопотанням, це питання буде розглянуте в Ростовському обласному суді, рішення якого у разі незгоди ви і ваша підзахисна можете оскаржити у суді вищої інстанції», – йдеться в документі, який опублікував Полозов.

Раніше Ростовський обласний суд Росії відхилив клопотання захисту про перенесення судового процесу з Донецька (Ростовської області) до Москви. Згідно з рішенням судді, той факт, що частина свідків у справі українки живе у Москві, Московській області й у Воронежі, не є достатнім для задоволення клопотання.

Запит про зміну підсудності справи подавали захисники Савченко.

Громадянку України в Росії обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які торік улітку без дозволу української влади перебували під Луганськом. Сторона обвинувачення стверджує, нібито Савченко вела корегування вогню під час обстрілу з боку українських військових.

Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG