Доступність посилання

ТОП новини

Перед зустріччю «нормандської четвірки» за зачиненими дверима розмовляють Путін і Олланд


Лідери «нормандської четвікри» під час зустрічі в Мінську, лютий 2015 року
Лідери «нормандської четвікри» під час зустрічі в Мінську, лютий 2015 року

У Парижі в п’ятницю перед планованою зустріччю лідерів «нормандської четвірки» щодо врегулювання ситуації на Донбасі за зачиненими дверима розмовляють президенти Росії та Франції Володимир Путні та Франсуа Олланд, передає російська агенція ТАСС.

За її даними, зустріч проходить у Єлисейському палаці у «вузькому колі». З повідомлення випливає, що в зустрічі також беруть участь речник Путіна Дмитро Пєсков, голова МЗС Сергій Лавров та помічник президента Юрій Ушаков.

За попередніми даними, Путін – першим із лідерів «нормандської четвірки» прибув на переговори.

Лідери Франції, Німеччини, Росії та України сьогодні у Парижі проводитимуть переговори щодо зміцнення крихкого миру на сході Україні. Предметом перемовин стане також проведення місцевих виборів у контрольованих сепаратистами районах сходу України, забезпечення доступу для міжнародних спостерігачів, відведення озброєнь від лінії розмежування.

Як заявили в адміністрації президента України, Петро Порошенко 2 жовтня в Парижі порушить перед Росією питання скасування «виборів» сепаратистів на Донбасі, також обговорюватимуться домовленості щодо відведення у зоні конфлікту на сході України зброї калібром менш ніж 100 міліметрів і питання доступу в окуповані райони міжнародних гуманітарних організацій.

Від 1 вересня інтенсивність бойових дій на Донбасі значно зменшилася, 2 жовтня всі сторони конфлікту засвідчили повне припинення обстрілів.

XS
SM
MD
LG