Доступність посилання

ТОП новини

У швейцарському Базелі українська громада провела Марш Надії


У швейцарському місті Базель українська громада провела Марш Надії на підтримку демократичних рухів та змін в Україні. За даними організаторів та Посольства України в Швейцарії, до центральної частини Базеля вийшли близько сорока активістів з українською символікою.

«9 жовтня у Базелі відбувся Марш Надії за майбутнє України, в підтримку демократичних рухів і змін в Україні», – йдеться на Фейсбук-сторінці посольства України у Швейцарії.

Як повідомляють організатори, українці Швейцарії вийшли на вулиці Базеля із закликами на національних прапорах звільнити політичних в’язнів, утримуваних зокрема Росією – Надії Савченко, Олега Сенцова та Олександра Кольченка.

Акція українців Швейцарії була мирною, її також присвятили святкуванню річниці Базельського осередку Українського товариства в Швейцарії.

Більше року українські громадяни Надія Савченко, Олег Сенцов та Олександр Кольченко перебувають за гратами в Росії, де проти них порушено кримінальні справи і тривають суди. Савченко звинувачують у вбивстві двох російських журналістів, Сенцова і Кольченка – в організації терактів у Криму. Усі вони відкидають звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG