Доступність посилання

ТОП новини

Жодна сторона у справах розслідування злочинів проти Майдану не висуває претензій до Паскала – Шевченко


Артем Шевченко, речник МВС України
Артем Шевченко, речник МВС України

Жодна зі сторін, які залучені до розслідування злочинів проти Майдану, не висуває претензій щодо новопризначеного першого заступника голови Національної поліції Василя Паскала. Про це в коментарі Радіо Свобода заявив директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко.

«Жодних реальних фактів, які б свідчили про те, що цей досвідчений генерал (Василь Паскал – ред.) причетний до якихось неприпустимих або незаконних дій під час Майдану. Їх немає. Вони (дії – ред.) є в уяві людей, які намагаються його демонізувати, але реальних фактів немає. Генеральна прокуратура їх також не знайшла під час всіх зустрічей, розслідування декількох епізодів злочинів проти активістів Майдану, зустрічаюсь з адвокатами їхніми, зокрема з Небесної сотні. Жодна з них не висловлює конкретних претензій до цього посадовця», – заявив Артем Шевченко.

За його словами, більшість озвучених звинувачень виходять від представників Громадської ради при Міністерстві юстиції.

«Звинувачення абсолютно безпідставні. Вони розповсюджуються одним середовищем – Громадською радою при Міністерстві юстиції, яке, вочевидь незадоволене тим, що суд першої інстанції не задовольнив їхні позивні вимоги до Кабінету міністрів, якими вони вимагали звільнити Василя Паскала», – додав Шевченко.

Він заявив, що Василь Паскал в час подій Майдану займався справами постраждалих активістів.

«Саме Василь Паскал очолював розкриття низки гучних злочинів, скоєних щодо активістів Революції Гідності. Можна назвати справу побиття тоді журналісти Тетяни Чорновол, у січні – вбивство журналіста Юрія Вербицького, викрадення тоді активіста, а нині народного депутата Ігоря Луценка, хоча він нині особисто медійно атакує Паскала», – заявив речник МВС, додавши, що пов’язувати особу Паскала також із незаконними діями під Радою 31 серпня некоректно.

У вівторок активісти «Громадського люстраційного комітету» з посиланням на офіційну відповідь МВС повідомили про призначення Василя Паскала, який донині був заступником Арсена Авакова, на посаду першого заступника голови Національної поліції.

Раніше активісти закликали голову Національної поліції Хатію Деканоїдзе не призначати Паскала своїм заступником, наголошуючи на тому, що він мав би потрапити під дію закону про люстрацію, а також заявляючи, що він міг бути причетним до переслідування учасників Революції Гідності, оскільки під час цих акцій протесту працював на керівних посадах у МВС.

Фракція «Самопоміч» заявила, що хоче заслухати пояснення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова через призначення Паскала.

XS
SM
MD
LG