Доступність посилання

ТОП новини

У Росії після цькувань наклав на себе руки 18-річний юнак, який вимагав повернути Крим


Влад Колесников
Влад Колесников

У місті Жигулівськ Самарської області в Росії наклав на себе руки 18-річний Влад Колесников. Його ім’я стало відоме в червні 2015 року, коли Влад прийшов на заняття у футболці з українським прапором і написом «Повернути Крим!» Тоді ж він вивісив у Подольську, де навчався, антивоєнне гасло.

Після цього інциденту Влад був відрахований із технікуму, ним зацікавилися спецслужби.

Про Влада Колесникова писали російські і міжнародні засоби інформації. Колесников вів популярний блог і брав участь у кількох опозиційних групах у Facebook. У Жигулівську Влад не мав підтримки з боку родичів і нарікав на цькування від однолітків.

«Відносини з людьми просто жах – вже обіцяли побити, кидали в мене бруд і сніжки, постійні образи і штовхання ліктями в коридорах. Мені не можна звертатися в поліцію (ті ще влітку дали зрозуміти, що мені не допомагатимуть і, процитую, «сам би тобі в морду дав за такі речі»). Відчайдушно шукаю, куди можна виїхати», – писав він у листопаді кореспонденту Радіо Свобода.

23 грудня Влад Колесников вжив смертельну дозу ліків. Поліція повідомила кореспондентові Радіо Свобода, що врятувати хлопця не вдалося.

Владислав Колесников
Владислав Колесников

На цю ж тему:

26.08.2015
Восьмеро росіян із громадянською позицією

«Я хотів показати українцям, що не всі в Росії поділяють думки Путіна, що також є й інша Росія» – російський вчений далі
11.06.2015
«За гімн України і власну думку у військкоматі мене записали в психи» – російський студент

Влад Колесников у військкоматі заявив, що не хоче служити в російській армії і воювати проти українців, після чого отримав від медиків діагноз: «розлад особистості» далі
XS
SM
MD
LG