Доступність посилання

ТОП новини

Санкції ЄС проти Росії пов’язані з реформами в Україні – МЗС Данії


Міністр закордонних справ Данії Крістіан Єнсен
Міністр закордонних справ Данії Крістіан Єнсен

Міністр закордонних справ Данії Крістіан Єнсен вважає: якщо Україна не проведе реформ, це може підривати підтримку цієї країни з боку ЄС щодо запровадження санкцій проти Росії.

5 лютого в інтерв’ю Reuters Єнсен наголосив, що Україна має повною мірою провести реформи, необхідні для реалізації Мінських угод щодо регуляції відносин між Києвом та проросійськими сепаратистами на Донбасі.

«В іншому випадку буде надзвичайно важко для Європи продовжувати одностайну підтримку через санкції проти Росії», – зазначив Крістіан Єнсен.

У ЄС висловлюють занепокоєння у зв’язку з заявою про відставку міністра економіки та торгівлі України Айвараса Абромавичуса. 3 лютого Абромавичус подав у відставку, назвавши ключовою причиною звільнення конфлікт із першим заступником керівника фракції «Блок Петра Порошенка» Ігорем Кононенком, який, за словами Абромавичуса, намагається розставити своїх людей у міністерстві і на підконтрольних йому підприємствах, щоб контролювати грошові потоки.

Євросоюз запровадив санкції щодо російських енергетичного, банківського і оборонного секторів у липні 2014 року. Їх дія закінчується у липні, але вони можуть бути продовжені.

Згідно з Мінськими домовленостями, Київ має запровадити конституційні зміни щодо децентралізації країни.

XS
SM
MD
LG