Доступність посилання

ТОП новини

Прес-центр АТО: ситуація у зоні конфлікту на Донбасі залишається складною


Від початку доби станом на 18:00 підтримувані Росією бойовики 10 разів обстріляли позиції українських військових у зоні конфлікту на сході України, ситуація там залишається складною, повідомляє прес-центр штабу АТО.

«На Маріупольському напрямку бойовики з автоматичних станкових гранатометів вели вогонь по наших опорних пунктах поблизу Гнутового і Березового. У районі Зайцева, що неподалік Горлівки, по українських воїнах відкривав вогонь снайпер противника», – йдеться в повідомленні.

На Донецькому напрямку, за повідомленням українських військових, бойовики із гранатометів обстріляли їхні позиції під Красногорівкою. «Неподалік Мар’їнки «працював» ворожий снайпер. А близько 14:00 бойовики інтенсивно обстріляли наші укріплення південніше Авдіївки з великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем та 82-мм мінометів», – заявили у прес-центрі.

На Луганщині впродовж дня було відносно тихо, додали військові.

Про поранених під час обстрілів у повідомленні не йдеться.

Раніше речник адміністрації з питань АТО Андрій Лисенко повідомив, що протягом минулої доби внаслідок бойових дії на Донбасі ніхто з військових не загинув, двоє були поранені.

В угрупованні «ДНР» звинуватили українських військових в обстрілах, зокрема Докучаєвська, Саханки, Ясинуватої, передмістя Горлівки і Донецька. Про загиблих чи опранених не повідомляють.

Сепаратисти з угруповання «ЛНР» про обстріли не повідомляють, але заявляють, що українські військові готують укриття для техніки біля лінії зіткнення.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG