Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ скерувало до суду справу проти ексзаступника міністра, якого підозрюють у вимаганні хабаря у 40 млн грн


Публічних коментарів самого Лозинського щодо цієї справи немає
Публічних коментарів самого Лозинського щодо цієї справи немає

Національне антикорупційне бюро повідомило про завершення слідства щодо колишнього заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури якого підозрюють у проханні 40 мільйонів гривень хабаря та одержанні його частини – 400 тисяч доларів. Про це повідомила пресслужба НАБУ 15 травня.

У повідомленні не називають імені підозрюваного, втім за матеріалами справи можна зрозуміти, що мова йде про Василя Лозинського.

22 січня минулого року у Національному антикорупційному бюро і Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі повідомили про викриття і припинення діяльності організованого злочинного угрупування з розкрадання бюджетних коштів. За даними слідчих, до складу групи входив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Читайте також: ВАКС заарештував підозрюваного в наданні Лозинському хабара під заставу в 100 мільйонів гривень

«За даними слідства, топпосадовець міністерства вступив у змову з групою осіб та, використавши своє службове становище, забезпечив укладення договорів поставки обладнання за ціною на 25-30% вищою за ринкову з наперед визначеними компаніями. Ті ж мали передати як «винагороду» 7-10% від суми контракту... Перший транш хабаря у сумі 400 тисяч доларів США передали довіреній особі заступника міністра у Львові», – розповіли у НАБУ.

Правоохоронці зазначають, що невдовзі після одержання неправомірної вигоди у розмірі 400 тисяч доларів, НАБУ і САП затримали Лозинського та ще чотирьох учасників ймовірної схеми. Усю суму вилучили.

19 червня 2023 року Вищий антикорупційний суд взяв під варту колишнього заступника міністра з можливістю виходу під заставу в 5 мільйонів гривень. 21 липня ВАКС випустив його з-під варти.

Публічних коментарів самого Лозинського щодо цієї справи немає.

Форум

XS
SM
MD
LG