Доступність посилання

ТОП новини

Які лампочки потрібні Тимошенко?


Харків – Терміновий ремонт каналізаційного колектора, виклик пожежних для гасіння задимлення і стоянка для ремонту рейсових автобусів – так реагує харківська міська влада на приїзд київської групи підтримки лідера БЮТ під стіни колонії, де майже тиждень перебуває Юлія Тимошенко.

Сьогодні біля харківської 54-ї виправної жіночої колонії була влаштована зустріч із виборцями народного депутата України Юрія Одарченка. Так офіційно звучить назва акції київських та харківських прихильників Юлії Тимошенко, бо ще зранку у четвер Харківський окружний адміністративний суд заборонив пікетувати Качанівську колонію п’ятого і шостого січня. Заборонено також встановлювати намети біля пенітенціарної установи.

Вранці з Києва до Харкова вирушила автобусом група підтримки Юлії Тимошенко – це 50 людей з київського наметового містечка.

Кернес: «У війну тут ніхто гратися не дозволить!»

Харківський міський голова Геннадій Кернес, почувши звістку про приїзд київських мітингувальників, заявив: «Що стосується «бойових наметів і прапорів», у війну тут ніхто гратися не дозволить!».

Підтвердженням його слів стала ухвала окружного адміністративного суду про заборону п’ятого і шостого січня проводити пікети й встановлювати агітаційні намети під стінами Качанівської колонії.

У день проведення акції «зламалось усе»

Паралельно з судовою постановою стає відомо про серйозну аварію на каналізаційному колекторі, вона теж трапилася на вулиці Каштановій, де розташована жіноча колонія. О 12.00, коли почали збиратися прибічники лідера БЮТ, під тюремними мурами вже працювали великі трактори, завантажувачі. Поряд стояла машина з написом «Лабораторія» і цистерна з водою. А на в’їзді до вулиці Каштанової з’явилися написи «Ремонт вулиці».

Близько 13.00 пішою ходою з вигуками, плакатами й прапорами із символікою БЮТ до колонії прибула київська група підтримки Юлії Тимошенко. «Ми виїхали з наметового містечка о п’ятій ранку. Нас ніде не зупиняли. Лише тут не дозволили доїхати автобусом. Як повертати на цю вулицю, то побачили попередження про ремонт дороги», – розповіла активістка київського наметового містечка Алла Неділько.

Харківська мерія на офіційному сайті оприлюднила коментар стосовно термінового ремонту каналізаційних мереж. За словами головного інженера комунального підприємства «Міськводоканал» Олександра Коваленка, два дні тому надійшла скарга про прорив каналізаційного колектора.

«Тривалість ремонту залежатиме від характеру пошкодження. Наприклад, якщо пошкоджено всю дільницю каналізаційної мережі, то його (кабель – ред.) доведеться повністю перекладати. Такий ремонт може тривати кілька тижнів», – пояснив інженер.

Під час громадської акції під колонію приїжджали три пожежні машини. Як розповів кореспонденту Радіо Свобода начальник харківського міського управління МНС Володимир Юрченко, хтось із мешканців цієї вулиці зателефонував до чергового і повідомив про запах горілого. «Виклик виявився хибним», – наголосив начальник харківських МНСників.

У розпалі заходу підтримки лідера БЮТ на вулицю Каштанову почали заїжджати автобуси міжрайонного сполучення – нібито через поломку. Під стінами водії влаштували ремонт машин.

Рішення суду прописане некваліфіковано – б'ютівець

Свою акцію, чи то зустріч з народним депутатом, кияни проводили на тротуарі, через дорогу від жіночої колонії. Члени київського наметового містечка вирішили по-своєму трактувати судове рішення.

«Рішення суду, якщо в нього вчитатися, то воно прописане некваліфіковано. Що це за визначення «Навпроти Качанівської колонії не збиратися»? Навпроти якого місця? В десяти метрах чи з Києва навпроти колонії? Недивлячись на судове рішення, ми маємо право проводити зустріч з народним депутатом. Я є народним депутатом, тому тут можуть знаходитися люди на законних підставах», – виклав своє бачення судової ухвали Юрій Одарченко.

У камері Тимошенко кілька разів замінювали лампочки

Сергій Власенко запевняє, що співробітники Качанівської колонії сьогодні кілька разів намагалися змінити лампочки в камері на менш яскраві, щоб вона спокійно могла спати.

Для зустрічі з адвокатом та дочкою Євгенією у кімнаті побачень для слідчо-засудженої Тимошенко встановили ліжко, бо у неї тривають болі в спині.

Власенко каже, що уряд Канади запропонував допомогу в проведенні незалежного медичного обстеження. Разом з тим консиліум лікарів, до якого входять медики Міністерства охорони здоров’я України та пенітенціарної системи, після вчорашнього обстеження Юлії Тимошенко заявляють, що лідер БЮТ має задовільний стан здоров’я. Їй порадили масаж, побільше рухатися та лікувальну фізкультуру.

У п’ятницю на вулиці, де розташована жіноча колонія, продовжаться ремонтні роботи, а о 13.00 дня має розпочатися етнічне свято в подарунок Юлії Тимошенко та молебен про її здоров’я.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG