Доступність посилання

ТОП новини

У США висловили впевненість, що зброя до Сирії потрапляє саме поміркованим повстанцям


Джон Керрі під час перебування в Катарі, 5 березня 2013 року
Джон Керрі під час перебування в Катарі, 5 березня 2013 року
Державний секретар США Джон Керрі заявив у вівторок, що в Вашингтоні дедалі більше впевнені: зброя, яку надають інші держави повстанцям проти влади Сирії, потрапляє до рук саме поміркованих супротивників сирійського режиму.

Як сказав він, перебуваючи в Катарі, його зустрічі з керівниками низки арабських країн цими днями були присвячені, серед іншого, обговоренню справи з озброєнням сирійських повстанців. Зокрема, сказав Керрі, йшлося про типи озброєнь, які передають повстанцям, і гарантії, що ці озброєння потрапляють «правильним людям» із лав поміркованої опозиції.

Як вважають, низка арабських країн, у першу чергу сусідів Сирії, неофіційно надає зброю повстанцям проти сирійської влади. США заявляють, що обіцяють «посилювати» сирійських повстанців, але не мають наміру озброювати їх із побоювання, щоб ця зброя не потрапила до радикальних ісламістів.

Серед повстанців, які ведуть боротьбу проти влади Сирії, є і помірковані сили, які прагнуть демократизації, і радикальні ісламісти, частина яких пов’язана з терористичною мережею «Аль-Каїда».
XS
SM
MD
LG