Доступність посилання

ТОП новини

Путін обіцяє Навальному чесний суд


Російський опозиціонер Навальний залишає приміщення суду у місті Кірові, 24 квітня 2013 року
Російський опозиціонер Навальний залишає приміщення суду у місті Кірові, 24 квітня 2013 року
Президент Росії Володимир Путін пообіцяв забезпечити «гранично об’єктивний» розгляд кримінальної справи проти свого критика Олексія Навального, який назвав процес проти нього політичною помстою лідера держави і боязню конкуренції на виборах.

Напередодні суд російського міста Кірова розпочав слухання у справі за звинуваченням в економічному злочині популярного блогера і борця зі зловживаннями чиновників. Навальному, який називає доводи прокуратури абсурдними, загрожує до 10 років в’язниці.

Під час спілкування з росіянами в ефірі центральних телеканалів і радіостанцій, Путін сказав, що він «упевнений, що розгляд цього та інших питань буде гранично об’єктивним. Я, до речі, звернув на це увагу генеральної прокуратури та інших правоохоронних органів. Гранично об’єктивним», – наголосив Путін.

Навальний у залі суду напередодні звинуватив Путіна в узурпації влади і назвав російський політичний режим «корумпованим, окупаційним».
Кремль заперечує, що користується слабкістю судової системи для переслідування політичних опонентів.

«Ніхто нікого спеціально за ґрати не ховає. Не за політичні погляди люди засуджуються, а за порушення закону», – сказав Путін телевізійній аудиторії.

Відповідаючи на запитання про справу Навального, 60-річний президент Росії закликав уникати подвійних стандартів. «Люди, які, скажімо, борються з корупцією, самі повинні бути кришталево чистими. Інакше це все набуває форми самопіару і реклами політичної», – сказав він.

«Перед законом повинні бути всі рівні, – наголосив Путін. «І ні у кого не повинно бути ілюзій, що якщо хтось голосно вигукує: «Тримай злодія!», то це не означає, що йому самому дозволено красти», – заявив він.

Олексій Навальний, який у 2007 році в у своїх блогах у рунеті почав кампанію боротьби з корупцією, зарекомендував себе як переконливий оратор в ході антипутінських демонстрацій позаминулої зими.

36-літній Навальний не приховує президентських амбіцій, але судимість за тяжкий злочин позбавить його можливості балотуватися.
XS
SM
MD
LG