Доступність посилання

ТОП новини

Після рішення Страсбурзького суду Тимошенко почувається вільною


Екс-прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що після оприлюднення сьогоднішнього рішення Європейського суду з прав людини за її скаргою почувається морально вільною і щасливою. Про це йдеться у заяві Тимошенко щодо рішення Європейського суду з прав людини.

«Сьогодні дуже важливий для мене день. Я щаслива, що Європейський суд з прав людини – єдиний в українських реаліях суд правди і справедливості – визнав незаконними мій арешт та утримання під вартою. Я щаслива, що сьогодні усунуті всі потоки бруду та чорної неправди, у яких впродовж кількох років влада топила мене. Я щаслива, що нейтралізовано всі спроби українського режиму знищити мене як людину та прибрати з життя як політика», – наголосила Тимошенко.

За словами екс-прем’єра, «політична мотивація» її арешту, «яку визнав Європейський суд з прав людини, доводить, що всі інші кримінальні справи проти мене, заяви прокурорів та абсурдні обвинувачення – незаконні, неправдиві і несправедливі».

Вона припустила, що рішення жодним чином не вплине на дії Президента Януковича.

Європейський суд з прав людини одноголосно виніс рішення у справі екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко, у якому йдеться про те, що її арешт та утримання під вартою є незаконними. Рішення ще не набуло статусу остаточного, оскільки дається три місяці на його оскарження.

При цьому згадок про «політичну мотивацію», про яку твердять Тимошенко і її прихильники, в рішенні суду немає.
XS
SM
MD
LG