Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко знову не сказала, чи поїде до суду, і робить «аморальні вчинки» – пенітенціарії


Державна пенітенціарна служба повідомила в понеділок, що засуджена колишня прем’єр-міністр Юлія Тимошенко «не дотримала свого слова» і, попри обіцянки письмово висловити свою позицію щодо готовності бути етапованою в вівторок для участі в засіданні Київського районного суду Харкова у справі ЄЕСУ, так нічого на ім’я керівництва колонії і не написала.

Але, заявили пенітенціарії, «знаючи про постійні спроби засудженої влаштувати провокації проти пенітенціарної служби», керівництво колонії вирішило все ж таки забезпечити всі необхідні умови для етапування засудженої на розгляд справи щодо «податкових зловживань та махінацій» корпорації «Єдині енергетичні системи України», якою Тимошенко свого часу керувала.

В іншій заяві Державна пенітенціарна служба висловила обурення поширеними в понеділок заявами колишнього прем’єра, яка стверджувала, що пенітенціарії «свідомо зривали» її присутність на допитах у суді в Києві в іншій справі, в якій звинувачують Тимошенко, щодо вбивства народного депутата Євгена Щербаня 1996 року.

Пенітенціарії стверджують, що, «як би не намагалась засуджена та її захисники оббрехати дії пенітенціаріїв, їм навряд чи вдасться змусити усіх пацієнтів та медичний персонал ЦКЛ № 5 (у Харкові) забути про те, що кожного разу напередодні судового засідання автомобілі для конвою Тимошенко очікували на засуджену на подвір’ї лікарні по декілька годин».

«Також навряд чи у пацієнтів лікарні та медичного персоналу, як би того не прагнула засуджена, станеться амнезія щодо кількості візитів керівника Качанівської виправної колонії Ігоря Коплащікова до засудженої», – заявили пенітенціарії.

Крім того, вони висловили обурення «намаганнями засудженої Тимошенко обмовити свою сусідку, яка разом із нею перебуває в лікарняній палаті». За їхніми словами, «жінка навіть не здогадується, з яких низьких власних мотивів її використовує засуджена Тимошенко, поширюючи неправду про начебто надання свідчення своєю сусідкою». «Прикро констатувати, але подібні вчинки засудженої Тимошенко не можна називати інакше як аморальними», – наголосили пенітенціарії.

У понеділок колишня прем’єр почала публікувати в інтернет-виданні «Українська правда» свої «щоденники з-за ґрат», тексти яких передають її захисники. У першій публікації вона, зокрема, заявила, що 15 травня наполягала на участі в судовому допиті свідка у справі про вбивство Щербаня, але їй, за її словами, «шляхом шахрайства» перешкодили в цьому. Вона також заявила, що того дня ніхто з керівництва колонії не заходив до неї, а потім охорона, як стверджує Тимошенко, почала «процес примусу» її сусідки в палаті «дати неправдиві свідчення».

Пенітенціарна служба натомість того ж дня повідомляла, що Юлія Тимошенко так і не погодилася на етапування до суду в Києві під час чергового спілкування з керівником Качанівської колонії Ігорем Колпащіковим і «продовжує свою подвійну гру».
XS
SM
MD
LG