Доступність посилання

ТОП новини

Попов: засідання Київради відбулося, місто отримало необхідні кошти


Мітинг і «Беркут» під Київрадою
Мітинг і «Беркут» під Київрадою
Відновлення сесійної роботи Київради – «це перемога всіх киян над деструктивними силами політики», заявляє голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов.

«Завдяки підтримці профспілок, громадських організацій та широких верств населення Київська міська рада знову продовжує виконувати свої обов'язки перед киянами», – цитує Попова прес-служба КМДА.

За його словами, проведення сесії Київради й ухвалення низки рішень зняло багато проблем, які ускладнювали життя киян і погрожували негативними наслідками у майбутньому.

Попов сказав, що працівники бюджетної сфери знову додатково отримуватимуть від 200 до 500 гривень щомісяця. «Так, виділення 98,7 мільйона гривень надасть можливість відновити виплату стимулюючих надбавок працівникам соціально-культурної сфери. Столичні вчителі упродовж трьох місяців отримають 63,5 мільйона гривень, лікарі – 28,3 мільйона гривень, працівники культури – 4,2 мільйона гривень, працівники фізичної культури і спорту – 2 мільйони гривень, працівники соціального забезпечення – 500 тисяч гривень», – йдеться в повідомленні.

Крім того, за словами Попова, вирішене і питання про виділення коштів на підготовку до нового навчального року, підготовку до опалювального сезону, завершення невідкладних ремонтних робіт об’єктів соціального призначення. Крім того, виділено гроші на погашення заборгованості житлових організацій перед «Київенерго», що допоможе уникнути масових відімкнень гарячої води в житловому секторі, заявив голова КМДА.
Бійка під Київрадою
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:27 0:00

Крім звернення до Верховної Ради з пропозицією розглянути питання про призначення місцевих виборів у Києві й визначити термін їх проведення, депутати Київради також звернулися до парламенту з приводу неприпустимості перевищення народними депутатами їхніх повноважень щодо участі в роботі органів місцевого самоврядування, до яких належить Київська міська рада, йдеться в повідомленні.

«Ще в одному зверненні столичні депутати обґрунтували необхідність підтримки з боку парламентаріїв законопроектів, розроблених з ініціативи міської влади і спрямованих на збереження територіальної цілісності Києва та збільшення дохідної частини міського бюджету шляхом зарахування до нього повного обсягу податку на доходи фізичних осіб», – повідомили в прес-службі КМДА.

Сьогодні Київрада провела засідання, яке тривало менше 15 хвилин. У цей час на вулиці під будівлею міськради і на її першому поверсі сталися сутички між «Беркутом» і народними депутатами, які намагалися пройти на засідання. За даними лідера фракції «Батьківщина» Арсенія Яценюка, постраждали щонайменше 4 парламентарів.

Під стінами Київради весь цей час мітингували прихильники проведення сесії – представники профспілок, і противники засідання – опозиційні депутати та їхні прибічники.
XS
SM
MD
LG