Доступність посилання

ТОП новини

Теракти у Волгограді забрали десятки життів


У Волгограді стався другий за добу теракт
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:46 0:00

У Волгограді стався другий за добу теракт

Москва – Ще не оговтався Волгоград від теракту в неділю на вокзалі, коли загинуло 17 людей, як у понеділок вранці неподалік ринку в годину пік пролунав вибух в місцевому тролейбусі. Загинуло 15 людей, і кількість жертв, як припускають правоохоронці, може зрости. За останні два місяці у цьому російському місті скоїли вже третій терористичний акт. Наразі російська поліція має більш конкретні дані лише щодо учорашнього теракту.

Вибух на Волгоградському вокзалі стався за півгодини до прибуття поїзда з Москви, о 12.45 за московським часом, біля пункту огляду громадян. Журналіст із Волгограда Віталій Кошелев розповів в інтерв’ю Радіо Свобода про те, що він побачив вже після вибуху, а також те, що йому передувало.

«До будівлі волгоградського залізничного вокзалу підійшла людина. Поліцейські звернули на неї особливу увагу і попросили пройти через рамку металошукача, через яку проходили всі пасажири», – розповідає очевидець подій.


Також, за словами деяких очевидців, сталася невелика заминка. «У той момент, коли людина поставила сумку на стрічку сканера, стався вибух. Найімовірніше, вона хотіла пройти у будівлю вокзалу в саму гущу натовпу. Видимі пошкодження – це вибиті вікна на першому та на другому поверхах. Крім того, знесені вхідні двері», – розповів свідок.

Відомо ім’я загиблого поліцейського, який звернув увагу на смертника. Це 29-річний Дмитро Маковкін.

Тим часом поліція почала розслідувати обставини вибуху, що прогримів сьогодні вранці у переповненому тролейбусі. Трагедія сталася о 8:22 за місцевим часом, коли більшість городян якраз їхали на роботу чи навчання. З фотографій, які поширені російськими інформагенствами, тролейбус виглядає вигорілим вщент. Правоохоронці припускають, що жертв буде більше ніж 15, про що повідомляли невдовзі після того, як сталася трагедія.


Терористична тактика перед Олімпіадою у Сочі?

Теракти у великому місті – це тактика зловмисників напередодні Олімпіади у Сочі. Таку думку висловив головний редактор порталу Аgentura.ru Андрій Солдатов.

«Чому саме Волгоград був обраний? Я думаю, що завдання полягало у тому, щоб відвернути увагу силовиків. Тому що зараз силовики перед Олімпіадою будуть змушені не тільки замислитися над безпекою найбільших міст та об’єктів інфраструктури за межами олімпійських об’єктів і Сочі, а й особливу увагу приділяти Волгограду. Це загалом є ефективною тактикою відволікання уваги від того регіону, де терористи можуть задумати іншу атаку», – припускає Солдатов.

У Волгоградській області у перші дні нового року планують оголосити жалобу, про що вже заявили місцеві чиновники.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG