Доступність посилання

ТОП новини

В зоні АТО – зміцнення позицій і перша смерть дитини


Антитерористична операція на Сході не скидає обертів. Активні бойові дії тривають одразу в кількох містах Донецької та Луганської областей. Напередодні повідомлення про сутички надходили зі Слов'янська, Краматорська, Луганська та Маріуполя. Речник АТО Владислав Селезньов заявив, що українським силовикам вдається все щільніше стискати кільце оточення довкола сепаратистів. Українські війська повністю контролюють ситуацію в регіоні і зводять нові блокпости в зоні конфлікту. Водночас не дають бойовикам вирватися з оточення.

Донецька ОДА підтвердила інформацію щодо загибелі дитини у Слов’ янську. Їй було всього вісім років, а причиною стало осколкове поранення. Це перший випадок загибелі неповнолітнього в зоні протистояння.

Стрілянина у Слов’ янську тривала впродовж усього дня і стихла лише після півночі. Ще близько двадцять другої бої тривали, втім уже за кілька годин очевидці відзначили різке припинення вогню. Така зміна навіть викликала певне занепокоєння серед місцевих. Причини затишшя наразі невідомі.

Українські військові відбили три атаки на Луганський аеропорт

За оперативними данини, вчора впродовж дня бої також точилися щонайменше у ще двох містах – це Луганськ і Маріуполь. Зокрема, у Луганську місцем протистояння вже вкотре став аеропорт. Бойовики щонайменше тричі обстрілювали територію з міномета. Жертв серед українських силовиків немає.

Аеропорт залишився без електроенергії через вибух на підстанції, який влаштували сепаратисти. Об'єкт залишається під контролем українських військових. Також є повідомлення про успішну спецоперацію в Маріуполі. Тут відзначились бійці добровольчого батальйону «Донбас».

Кільце довкола сепаратистів стискається – Селезньов

Є підстави стверджувати про посилення контролю в зоні АТО з боку українських військ. Силовики зміцнюють свої позиції тут. Військові постійно укріплюють оборонну інфраструктуру і контроль довкола гарячих точок. Збільшують також кількість блокпостів. Владислав Селезньов повідомив про успішну оборону встановлених позиції і успішні атаки і відповідь Зокрема заявив про знищені вогневі точки поблизу Слов'янська та Семенівки.

Що ж до самих міст, то тут ситуація складніша. Говорити про значні успіхи у просуванні територією Слов'янська чи, до прикладу, Краматорська, поки що не доводиться. Тут і досі точаться напружені бої без відчутних зрушень в якусь зі сторін. Йдеться про зміцнення вже здобутих позицій.
  • Зображення 16x9

    Левко Стек

    Працюю на Радіо Свобода з 2013 року. Потрапив в редакцію за тиждень по початку Євромайдану. Саме висвітленням подій Революції гідності займався до весни 2014 року. Згодом окупація Криму та протистояння на Донбасі. З початку літа 2014 року займаюсь висвітленням війни на Донбасі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG