Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко спізнився з роз’ясненнями – експерт


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Київ – Петро Порошенко надто затримався з роз’ясненнями законів щодо Донбасу, оскільки недооцінює важливість спілкування з виборцями. Так експерти коментують інтерв’ю президента провідним українським телеканалам. Утім, додають вони, глава держави все ж зміг змістовно відповісти на ті гострі питання до нього, які накопичилися в суспільстві останнім часом.

Президент не звернувся до виборців і не пояснив зміст законів щодо Донбасу, які голосувалися у Верховній Раді, тому що фізично не встиг.

«Одразу після голосування я вилетів до США і Канади», – сказав Порошенко, відповідаючи на запитання.

У інтерв’ю українським телеканалам Петро Порошенко нагадав про свій «мирний план», презентований після обрання його президентом, і заявив, що ухвалені закони стосовно Донбасу покликані виконувати засади цього плану.Водночас окремі райони Донецької та Луганської областей не отримують ніякого особливого статусу, а йдеться лише про особливий режим місцевого самоврядування, наголосив президент. Також за словами Порошенка, ці закони не звільняють від кримінальної відповідальності бойовиків, які скоювали навмисні вбивства.

Крім того, Петро Порошенко заявив, що переговори у Мінську та ухвалення законів щодо Донбасу дозволили збільшити територію у зоні бойових дій, яку контролюють українські силовики.

«Українські війська займуть позиції, які були втрачені наприкінці серпня вздовж річки Кальміус. Я наголошую, що за площею ми значно здобули територію, порівняно з 5 вересня, з часом підписання Мінського протоколу», – запевнив Порошенко.

Чим більше буде бригад української армії, тим більше буде військ Росії – Порошенко

При цьому на запитання, чи Україна наступає, чи обороняється, президент відповів:

Війну у місті Донецьк і місті Луганськ виграти виключно військовими методами неможливо
Петро Порошенко

«Наголошую! Війну у місті Донецьк і місті Луганськ виграти виключно військовими методами неможливо. Чим більше там буде батальйонно-тактичних груп чи бригад української армії, тим більше там буде військ Росії», – сказав Порошенко.

Утім, президент дещо затримався з таким інтерв’ю, зауважив у коментарі Радіо Свобода політолог Володимир Фесенко. Зокрема, роз’яснювати зміст і сенс законів щодо Донбасу Порошенко мав би ще до того, як вони були винесені на голосування у Верховній Раді, вважає експерт.

Коли політик хоче бути зрозумілим, якщо він хоче зберігати свої позиції, він постійно має спілкуватися з власними виборцями, з власним народом
Володимир Фесенко

«Такі розмови потрібні частіше. Є недооцінка цього. Є такий традиційний стереотип: «Головне досягти політичного рішення, а потім уже можна пояснювати». Але уроки Майдану, і всієї політичної ситуації з кінця минулого року свідчать про те, що, коли політик хоче бути зрозумілим, якщо він хоче зберігати свої позиції, він постійно має спілкуватися зі власними виборцями, зі власним народом. Не просто потім пояснювати, а саме спілкуватися», – зазначив Фесенко.

Водночас, на думку Володимира Фесенка, президент був відвертим під час спілкування з журналістами і нарешті відповів на запитання, що накопичилися до нього в останні кілька тижнів.

  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG