Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії прагне «деескалації в зоні АТО», а не «зовнішньополітичної риторики»


МЗС Росії рекомендує українській стороні не підміняти професійну роботу щодо «деескалації ситуації в зоні АТО зовнішньополітичною риторикою». Про це йдеться у заяві російського дипломатичного відомства у відповідь на вчорашню заяву МЗС України.

«Послання Путіна Порошенку від 15 січня було направлено з урахуванням прохання української сторони, висловленого в перебігу телефонних контактів лідерів Росії та України. У посланні пропонується терміново почати відведення важких озброєнь сторін – як українських силових структур, так і «ДНР» і «ЛНР» – від лінії контакту відповідно до мінських домовленостей. Була також передана таблиця з перерахуванням дій сторін, відповідно до строків відводу артилерії», – зазначають у російському МЗС.

Вчора МЗС України у своїй заяві наголосило, що Україна виконує Мінські домовленості і чекає на їхнє виконання з боку Росії та бойовиків.

У листопаді 2014 року представники України та Росії підписали робочий документ, який передбачав чіткий графік імплементації положень Мінського меморандуму.

У МЗС України повідомили, що російська сторона відкликала свій підпис з-під цього документа, тому Україна вкотре звернулася до Росії з пропозицією підписати графік імплементації Мінських домовленостей і забезпечити припинення вогню з 19 січня.

Крім того, українські дипломати нагадали, що останні два місяці бойовики безперервно штурмують Донецький аеропорт, в якому постійно перебувають українські «кіборги».

«Тому байки про «взяття аеропорту» просимо залишити для внутрішньої пропаганди. Україна неухильно дотримується всіх пунктів Мінських угод і вимагає цього від Росії», – заявили у МЗС України.

Напередодні, 18 січня, МЗС Росії оприлюднило заяву, в якій ідеться про те, що Донецький аеропорт, відповідно до Мінських домовленостей, на думку російської сторони, повинен бути переданий під контроль сепаратистів, а бойовики «ДНР» його захоплювали, щоб припинити «злочинні дії» українських силовиків.

XS
SM
MD
LG