Доступність посилання

ТОП новини

Через бойовиків і Росію на Донбасі мерзнутимуть люди – посол США в ОБСЄ


У Дебальцеві, яке нині під контролем бойовиків
У Дебальцеві, яке нині під контролем бойовиків

Цієї зими щонайменше 30 тисяч осіб залишаться незахищеними від стихії, якщо не отримають матеріалів для будівництва тимчасового житла

Росія та сепаратисти повинні докласти зусиль, щоб нужденні на окупованих територіях могли отримати гуманітарну допомогу по каналах міжнародних організацій. Про це у зверненні до Ради ОБСЄ заявив посол США до цієї організації Деніел Баєр.

Посол США у ОБСЄ звернув увагу, що, за оцінками ООН, цієї зими щонайменше 30 тисяч осіб залишаться незахищеними від стихії, якщо не отримають матеріалів для будівництва тимчасового житла.

«Спільні російсько-сепаратистські сили блокують міжнародні конвої з допомогою з 21 липня і відмовили багатьом міжнародним організаціям у дозволах на роботу на контрольованих росіянами та сепаратистами територіях», – заявив дипломат.

Баєр також наголосив, що сепаратисти продовжують приймати так звані «гуманітарні вантажі» з Російської Федерації, які не відповідають міжнародним стандартам та порушують державний суверенітет України.

«Кожен нелегальний конвой є порушенням з боку Росії її забовʼязань», – зазначив Баєр.

Він також наголосив, що Україна вдається до серйозних кроків, щоб задовольнити гуманітарні потреби свого народу, співпрацює з міжнародними гуманітарними організаціями, відкриває школи та житло для переселенців та створює центри допомоги поблизу контактної лінії.

На цю ж тему:

02.09.2015
Не слід очікувати, що Путін змінив наміри – Мельник

31.08.2015
Життя в окупації: дорого і голодно

31.08.2015
Ми лише чули про допомогу, яку держава хоче довезти в окуповані райони – Ровінський

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG