Доступність посилання

ТОП новини

ЄС поширює санкції на радників Путіна (світова преса)


Німецький суспільно-політичний тижневик Spiegel повідомляє про додаткові санкції Євросоюзу щодо наближених до Путіна осіб та компаній за їхню роль у роздмухуванні конфлікту на сході України. Популярний американський часопис Тhe New York Times пише про висловлювання президента Чехії, який заявив, що не бачить можливим повернення окупованого Росією Криму Україні. Видання для масового читача Шотландії The Daily Record повідомляє, про те, що столиця України прийме у себе фінал пісенного конкурсу «Євробачення» наступного року.

Німецький суспільно-політичний журнал Spiegel містить статтю «ЄС поширює санкції на радників Путіна». Видання пише, що санкції Євросоюзу проти Росії через кризу в Україні буде подовжено. Загалом до списку санкцій внесено 146 осіб із забороною в'їзду до країн Євросоюзу та замороженням банківських рахунків. Ці санкції, як повідомляє німецький тижневик, буде подовжено ще на 6 місяців, бо якщо б санкції з Росії зняли, їхня дія припинилася б 15 вересня.

Німецьке видання додає, що посли країн-членів Європейського союзу дали «зелене світло» на заборону в'їзду до країн ЄС та замороження рахунків 146 росіян та українців. Все це матиме силу до 15 березня 2017 року. У списку каральних санкцій, як пише тижневик, перебувають також особи, наближені до президента Росії Володимира Путіна та проросійських сепаратистів в Україні, які роздмухують конфлікт на сході України.

Також ідеться про замороження банківських рахунків 37 компаній та організацій, які долучилися до ескалації конфлікту на сході України. Втім, німецький тижневик додає, що рішення про подовження санкцій до 15 березня наступного року ще має бути формально підтверджене всіма країнами-членами Європейського союзу. Видання нагадує, що у червні цього року ЄС погодились на подовження економічних санкцій проти Росії. Санкції можуть бути послаблені лише у випадку виконання Москвою взятих на себе зобов'язань зі врегулювання конфлікту в Україні, зафіксованих Мінськими мирними угодами. А цього наразі, як вказує видання, не відбувається. Москва, у свою чергу, розглядає каральні санкції як такі, що не мають виправдання, запровадивши у відповідь заборону на імпорт західної продукції сільського господарства, зокрема це стосується молока та фруктів. Тижневик пише, що західні санкції також поширюються на анексований Кримський півострів. Тут ідеться про обмеження імпорту та експорту товарів та інвестицій до окупованого Криму. Також європейські круїзні лайнери не можуть заходити до кримських портів.

«ЄС поширює санкції на радника Путіна»

Американський часопис Тhe New York Times друкує статтю «Крим неможливо повернути Україні, каже чеський президент». Американське видання повідомляє, що президент Чехії Мілош Земан сказав, що, попри те, що Росія анексувала Крим, Україна не може отримати цей півострів назад. Часопис нагадує, що Росія анексувала український півострів Крим, включно зі стратегічним чорноморським портом Севастополь у 2014 році, що й призвело до накладення на низку російських компаній та приватних осіб економічних та політичних санкцій Європейського союзу та США. Тим часом президент Чехії Земан уже неодноразово висловлювався проти санкцій Євросоюзу і регулярно висловлював свої проросійські погляди. Земан був єдиним із західних лідерів, який відвідав відзначення закінчення Другої світової війни у Москві у травні 2015 року.

Американська газета пише, що у відповідь на запитання читача чеського веб-сайту Parlamentní listy, Земан зазначив, що анексія Криму означала порушення міжнародних угод і немає сумнівів, що було порушено угоду, яка гарантувала територіальну цілісність України. Водночас американський часопис додає, що Земан висловив свою думку, що «Микита Хрущов припустився необачної помилки, якої не можна вибачити, передавши свого часу Крим Україні». Нині, за словами Земана, міжнародні політики нібито визнають, що віддати Крим назад Україні є неможливим. Водночас він не повідомив, про яких саме політиків конкретно йде мова.

Тhe New York Times принагідно зазначає, що уряд Чеської Республіки, який визначає питання закордонної політики цієї країни-члена Європейського союзу, поділяє спільну позицію Євросоюзу щодо санкцій проти Росії. Видання також нагадує, що Сполучені Штати Америки подовжили 1 вересня свої санкції проти Росії через анексію українського Криму, додавши ще десятки осіб і компаній, які мають стосунок до побудови багатомільярдного мосту, який мав би об'єднати російську територію з анексованим півостровом. Насамкінець часопис повідомляє, що Росія розпочала широкомасштабні військові навчання за участю своїх чорноморського та каспійського військових флотів, у яких бере участь 12500 російських вояків.

«Чеський президент каже, що Крим неможливо повернути Україні. Так само, як і Чехія мала б бути назавжди частиною Німеччини. Чи не так?»

Один із найпопулярніших часописів для масового читача Шотландії The Daily Record публікує матеріал «Конкурс «Євробачення-2017» відбудеться у Києві». У підзаголовку зазначається, що українська столиця прийме у травні наступного року цю культову гламурну супер-вечірку, яку організатори пісенного конкурсу називають «енергійно-електричним шоу». Шотландське видання пише, що це стало можливим після перемоги української співачки Джамали на пісенному конкурсі «Євробачення» у Швеції з піснею «1944». Українка, як пише газета, виборола прихильність журі і публіки.

Однак, як додає шотландський часопис, столиця України не просто так автоматично здобула право проводити у себе фінал «Євробачення». Київ виборов собі право приймати цю популярну пісенну подію, перемігши у конкурсі заявок від інших українських міст – таких, як Одеса та Дніпро (відоме раніше, як пояснює видання, як Дніпропетровськ). Керівник проведення пісенних конкурсів «Євробачення» Йон Ола Санд привітав столицю України з уже другим проведенням «Євробачення» у себе. Шотландська газета нагадує,що Київ уже приймав конкурс «Євробачення» у 2005 році, а також проводив у себе юніорський конкурс «Євробачення» з 2009 по 2013 рік. Газета пише, що Йон Ола Санд, виконавчий директор проведення пісенних конкурсів «Євробачення» сказав, що після доволі серйозного процесу відбору кандидатур він з радістю може повідомити, що Національна телекомпанія України працюватиме з містом Києвом, як місцем проведення фіналу «Євробачення» у 2017 році.

The Daily Record пише також, що керівництво проведення конкурсів «Євробачення» вітає Національну телекомпанію України з успішним здійсненням широкомасштабної і ретельної оцінки кожної із заявок на проведення фіналу «Євробачення» в Україні. Газета пише, що наступного року очікується присутність 11 тисяч глядачів у Київському міжнародному виставковому центрі, який є найбільшою залою подібного типу в Україні. Конкурс проводитиметься 13 травня. Загалом, як пише шотландське видання, у конкурсі на проведення фіналу «Євробачення» взяли участь 6 українських міст. Насамкінець часопис наводить слова заступника генерального директора НТКУ Вікторії Романової, яка каже, що процес відбору міста, яке прийматиме фінал «Євробачення-2017», продемонстрував безпрецедентне зацікавлення цим пісенним конкурсом в Україні.

«Замовляйте квитки вже зараз! Фінал «Євробачення-2017» відбудеться у Києві»

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG