Доступність посилання

ТОП новини

Луганська обласна ВЦА: «ЛНР» не платить за воду, яку постачають на окуповані території


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Директор департаменту житлово-комунального господарства Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Сурай заявляє, що угруповання «ЛНР» досі не заплатило за воду, яку постачають на непідконтрольну українській владі територію Луганщини. Про це він сказав в коментарі радіопроекту Радіо Свобода Донбас.Реалії.

Він пояснив, що всі питання щодо договору – юридичні і економічні – були погоджені наприкінці серпня в рамках переговорів Тристоронньої контактної групи в Мінську.

«Договір, про який йде мова, і формат взаємин з компанією, яка була зареєстрована вУкраїні і яка перебуває під юрисдикцією українського законодавства, був підписаний 25 серпня 2016 року. В рамках цього договору з цієї компанії мала йти оплата за воду, яку постачають на територію Луганської області і на непідконтрольні райони Луганської області. Але на сьогоднішній день жодної копійки оплати не надходило. Там розрахунок за умовами договору два рази на місяць», – сказав Сурай.

Раніше представник угруповання «ЛНР» Сергій Іванушкін заявив, що угруповання уклало з українською стороною договір про постачання води на підконтрольну сепаратистам територію Луганщини. За його словами, за отриману воду керівники угруповання мають намір розрахуватися.

У жовтні міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) заявив, що на Донбасі 600 тисячам людей загрожує припинення водопостачання. Тоді в МКЧХ повідомляли, що на водонапірних станціях, розташованих на контрольованій урядом території Луганської області, відсутнє електропостачання через неоплачені рахунки. МКЧХ висловив свою стурбованість всім сторонам, які беруть участь у переговорах з цього питання, щоб визначити способи оплати води, що постачається об’єктами, розташованими на контрольованій урядом території, на неконтрольовану урядом територію.

У «Червоному хресті» заявили про рішення оплатити рахунки за електроенергію.

XS
SM
MD
LG