Доступність посилання

ТОП новини

«Доки я не став мером, я любив сніг» – Кличко


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Через снігопад протягом суботи та неділі 988 населених пунктів України залишилися без електрики. Рятувальники надавали допомогу водіям, які потрапили у снігові замети по всій Україні, зокрема у північних та центральних областях, передає прес-служба ДСНС. До п’ятдесяти сантиметрів снігового покрову випало у Рівненській, Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Чернівецькій, Хмельницькій та Житомирській областях. Через це у декількох регіонах тимчасово призупинили навчальний процес.

Народний депутат України, радник мера Києва Віталія Кличка Дмитро Білоцерковець на своїй сторінці у Facebook повідомив, що станом на 17-ту годину неділі, у Києві до прибирання снігу залучили 501 одиницю техніки, понад чотири з половиною тисячі працівників, а також використали 849 тонн посипкових матеріалів.

Крім того, у Київській міській державній адміністрації повідомили, що у понеділок із шостої ранку в’їзд великогабаритного транспорту до Києва закривають. Хоча попередили, що у разі посилення снігопадів, в’їзд фур і вантажівок до міста закриють вже у неділю. У КМДА також повідомили, що у столиці автомобілі, припарковані на проїжджій частині, які заважають роботі снігоприбиральної техніки, будуть евакуйовані.

На початку листопада Київський міський голова Віталій Кличко в інтерв’ю телеканалу NewsOne повідомив, що Київ здатен впоратися із негодою навіть при великих снігопадах.

«Ви знаєте, доки я не став мером, я так любив сніг – щось нове, свіже, біле..! А став мером, почав його ненавидіти. Тому що його потрібно прибирати, дуже швидко, за короткий проміжок часу. І для цього нам необхідно мати хорошу техніку, яку ми закупаємо, нам необхідно мати реагенти, сіль, пісок. У випадку якщо піде сніг, щоб він не став сюрпризом, як в попередні роки», – сказав Київський міський голова в інтерв’ю телеканалу NewsOne.

За його словами, місто закупило десять нових снігоприбиральних мультифункціональних машин, які будуть очищати магістральні вулиці. Крім того, отримало допомогу від Німеччини у вигляді 15 снігоприбиральних авто. В ефірі Радіо Свобода мер столиці запевнив, що із першим сніжним випробуванням Київ упорався.

Ключове завдання, щоб місто повернулося до свого нормального життя, нами виконано
Віталій Кличко

«Я не хочу себе бити в груди, але ми прибрали ключові траси та магістралі, мости. Вони очищені та посипані піском та сіллю. Ще нам залишається прибрати двори та маленькі вулиці. Ключове завдання, щоб місто повернулося до свого нормального життя, нами виконано», – запевнив Віталій Кличко.

Транспорт

Державне агентство автомобільних доріг України («Укравтодор») через сильні снігопади на більшій частині території країни закликало водіїв надсилати фото зі станом проїзду на дорогах загального користування. Як зазначили в «Укравтодорі», таким чином хочуть створити постійно оновлюваний альбом із фотозвітів, щоб інші водії могли зайти та перевірити стан проїзду перед тим, як вирушати в дорогу.

Снігопад 13 листопада вніс корективи в графік руху залізничного транспорту. Потяги, зокрема львівського напрямку, затримувались у дорозі від тридцятьох хвилин до понад трьох годин, повідомляють у прес-службі «Укрзалізниці».

У роботі повітряного транспорту теж виникли ускладнення через непогоду, проте у головному аеропорту країни швидко реагували на ситуацію, каже виконувач обов’язків генерального директора аеропорту «Бориспіль» Євген Дихне.

«Останню добу йшов льодяний дощ – випадіння мокрого снігу при температурі 0 градусів. Це найскладніша ситуація для аеропортів. При цьому поривчастий вітер до 17 метрів на секунду ускладнював роботу аеропорту. Але аеропорт впорався із цією задачею: за останню добу практично всі повітряні судна, які планували заходити в аеропорт Бориспіль, сіли та злетіли. В нас тільки три рейси пішли на запасний аеропорт у Харків», – повідомив Євген Дихне в ефірі Радіо Свобода.

За інформацією Українського гідрометцентру, в другій половині дня 14 листопада циклон, що спричинив негоду, вийде за межі України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG