Доступність посилання

ТОП новини

Кiлькiсть шпиталiзованих внаслідок техногенної катастрофи на Львівщині зросла до понад півтори сотні осiб


Про це повiдомили у Мiнiстерстві з питань надзвичайних ситуацiй i Мiнiстерстві охорони здоров''я України. Серед шпиталізованих – 14 рятувальників МНС, три медичних працівники, решта – мешканці населених пунктiв, з яких 27 – діти. Тяжко хворих немає. Президент Віктор Ющенко у четвер заявив, що вважає неприпустимими спроби уряду приховати реальні наслідки аварії поїзда з фосфором на Львівщині. Глава держави також вважає недостатніми дії уряду щодо захисту жителів Львівщини, які постраждали від техногенної аварії.


Про це повiдомили у Мiнiстерстві з питань надзвичайних ситуацiй i Мiнiстерстві охорони здоров''я України.

Серед шпиталізованих – 14 рятувальників МНС, три медичних працівники, решта – мешканці населених пунктiв, з яких 27 – діти. Тяжко хворих немає.

За наслiдками монiторингу навколишнього середовища фахiвцi санепiдслужби не виявили вiдхилень вiд чинних нормативiв.

Рятувальники підняли та завантажили на залізничні платформи три цистерни потяга з фосфором, що зазнав аварії у Львівській області, повідомила прес-служба Міністерства з питань надзвичайних ситуацій. На пошкоджених цистернах здійснюють роботи з ліквідації пробоїн і тріщин, йдеться у повідомленні.

Президент Віктор Ющенко у четвер в Криму під час робочої наради з керівництвом Секретаріату Президента та апарату РНБО України заявив, що вважає неприпустимими спроби уряду приховати реальні наслідки аварії поїзда з фосфором на Львівщині.

«Практика радянської влади, коли принципом вирішення проблеми були заспокійливі чиновницькі звіти, замість професійних дій та замовчування – замість чесного інформування, не може бути нормою життя в Україні», – наголосив Президент.

Глава держави також вважає недостатніми дії уряду щодо захисту жителів Львівщини, які постраждали від техногенної аварії.

Вчора на місці катастрофи почали піднімати непошкоджені залізничні цистерни, в яких перевозився жовтий фосфор.

Їх мають намір відправити до Казахстану.

Аварія сталась у понеділок у Буському районі Львiвськiй областi.

Там зiйшли з рейок 15 цистерн iз жовтим фосфором, який рухався транзитом через Україну з Казахстану до Польщі.

В зоні ураження опинилися 14 населених пунктів, в яких мешкає 11 тисяч людей.

Матеріали до теми:

• Четверта доба боротьби із наслідками техногенної аварії на Львівщині • Прокуратура розглядає 4 версії техногенної аварії на Львівщині, однією з яких є втручання сторонніх осіб • Катастрофа на Львівщині: медичні аспекти • Чи завдала шкоди фосфорна аварія на Львівщині сусідній Волині? • Єврокомісія пропонує допомогу Україні у ліквідації наслідків аварії під Львовом • Людський аспект техногенної аварії на Львівщині • Другий день ліквідації техногенної аварії на Львівщині • Техногенні катастрофи і відповідальність влади (Прямий ефір) • Які можливі наслідки горіння цистерн з отруйним фосфором у результаті аварії на Львівщині? Інтерв’ю з колишнім міністром екології та природного середовища Сергієм Курикіним • Як слід транспортувати небезпечні речовини? • Летючий фосфор. Залізнична аварія на Львівщині
XS
SM
MD
LG