Доступність посилання

ТОП новини

Доля 10 гірників залишається невідомою внаслідок аварії на шахті імені Засядька у Донецьку


Загинули, за останніми даними, 90 шахтарів. Це наймасовіша загибель людей на вугільних підприємствах за всю історію України. У Донецькій та Луганській областях сьогодні поховали ще 38 гірників, загиблих на шахті імені Засядька. Учора в Донецьку, інших містах регіону та Вінниці відбулися перші похорони, а у Донецькій області сьогодні триває жалоба. Наразі 31 шахтар перебуває у лікарні. Віце прем’єр Андрій Клюєв повідомив, що на шахті поки не вдається загасити пожежу. Сьогодні відбуваються перші зустрічі родичів загиблих і постраждалих з державною комісією.


Загинули, за останніми даними, 90 шахтарів.

Це наймасовіша загибель людей на вугільних підприємствах за всю історію України.

Учора в Донецьку, інших містах регіону та Вінниці відбулися перші похорони, а у Донецькій області сьогодні триває жалоба.

Наразі 31 шахтар перебуває у лікарні.

Сьогодні на Донеччині і Луганщині поховали ще 38 гірників, загиблих на шахті імені Засядька.

Їх поховали у Донецьку, в Макіївці, Горлівці, в Добропіллі, Авдіївці, Харцизьку, Селідовому, Новогродовці і Луганську.

Сьогодні ж відбуваються перші зустрічі родичів загиблих і постраждалих з державною комісією, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Родини загиблих гiрників шахти iмені Засядька отримають приблизно по 300 тисяч гривень допомоги. Про це заявив мiнiстр вугiльної промисловостi України Сергiй Тулуб: «На сьогодні по кожній сім’ї визначені, у відповідності до закону, суми компенсацій, втрата годувальника і так далі. Те, що належить за законом, у нас виходись десь близько трьохсот тисяч. Ну, це в кожного по-різному, залежить від утриманців, від складу сім’ї, від заробітної плати тощо».

Загалом, у загиблих залишилися 113 дітей.

Рятувальні роботи на шахті імені Засядька припинили через пожежу, повідомив міністр вугільної промисловості Сергій Тулуб.

За його словами, рятувальники змушені були зупинити через високу температуру, яка не дає можливості навіть у спеціальному спорядженні вийти на ділянку.

Матеріали до теми: • У Донецьку в вівторок, у День національної жалоби, поховали перших 28 загиблих від вибуху на шахті імені Засядька • Польща допоможе родинам шахтарів, які загинули на шахті в Донецьку • Хто такий Засядько? Що собою становить шахта його імені? • Вугільна трагедія • Копальня-вбивця імені Засядька • Вiктор Ющенко: Трагедiя в Донецьку є викликом усiй державнiй владі, а не лише вугiльнiй промисловості • «Убойна» шахта. Аварія на шахті ім. Засядька може стати найбільшою за всю історію незалежної України • Ціна українського вугілля – друге місце в світі за смертністю на шахтах
XS
SM
MD
LG